UTFORDRET: Kenneth Bergh tar ikke utfordringen fra en svensk MMA-utøver som seriøs. Han ser heller en annen vei. Foto: Hans Arne Vedlog
UTFORDRET: Kenneth Bergh tar ikke utfordringen fra en svensk MMA-utøver som seriøs. Han ser heller en annen vei. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Kenneth Bergh takker nei til kamp mot Anton Turkalj

Hudflettes av svensk unggutt: - Du er en pingle

Prøver å hisse opp Kenneth Bergh til MMA-kamp.

Svenske Anton Turkalj (23) har gått to proffkamper og vunnet begge. Nå kaster han seg over den norske MMA-utøveren Kenneth Bergh med fornærmelser og provokasjoner for å lokke den ubeseirede nordmannen inn i buret.

Det er mma-nytt.se som skriver dette.

Kenneth Bergh (29) forteller at han har slitt med å skaffe seg motstandere til kamper. Gang etter gang har de trukket seg av forskjellige årsaker.

Sist var i november i fjor. Da satt Kenneth Bergh på pressekonferansen i Los Angeles, kvelden før han skulle gå kamp og ble sjokkert da det ble kjent at heller ikke denne motstanderen dukket opp. Da hadde han sagt ja til fire topputøvere foran Golden Boy-stevnet. Alle trakk seg.

SJOKKERT: Slik reagerte Kenneth Bergh da han fikk vite at tre måneders forberedelser var bortkastet, da motstanderen ikke dukket opp. Foto: Emil Meek
SJOKKERT: Slik reagerte Kenneth Bergh da han fikk vite at tre måneders forberedelser var bortkastet, da motstanderen ikke dukket opp. Foto: Emil Meek Vis mer

Kenneth Bergh har ikke greid å skaffe seg en motstander etter hans sjette kamp som alle har endt med seier. Bortsett fra en gang, da han selv måtte melde avbud på grunn av skade. Han har ikke fått en eneste kamp etter 2. juni 2017, da han vant over franskmannen Norman Paraisy.

Men nå er det altså en svenske med høye tanker om seg selv som utfordrer ham.

Her er meldingen fra Turkalj på Instagram:

Svensken hevder at Bergh ikke tør å møte en skandinav og at nordmannen bare sitter og spiller nettkasino og drikker kosttilskudd.

- Morsomt

- Morsomt og kreativt, svarer Kenneth Bergh med et smil.

Men han sier det er uaktuelt å ta utfordringen. Og han lar seg ikke provosere.

- Jeg lar meg ikke hisse opp. Skal man bli sint over alt som foregår på sosiale medier, så blir det ikke greit. Og jeg benytter meg heller aldri av slike metoder.

MMA-kjempen forklarer:

- Det er ikke slik denne sporten fungerer. Da kan jeg like gjerne reise til Polen og denge en haug med bomser annenhver helg. Det er ikke slik det fungerer på mitt nivå. Folk tror det kanskje. Det er ikke slik at når noen ber deg om å hoppe, så hopper du uansett, sier Kenneth Bergh.

Han sier han har alt å tape på en slik kamp, som eventuelt måtte ha foregått i en lavere liga. Mens svensken har alt å vinne.

- Han er kreativ og har greid å skaffe mye oppmerksomhet. Det skal han ha. Men jeg blir ikke fornærmet og heller ikke opphisset. For meg er en slik kamp ikke verdt noen ting, sier den norske MMA-kjempen.

Bergh forteller at hans manager er i ferd med å inngå samtaler med de store organisasjonene om en framtidsplan.

- Det kan bli UFC, eller en av de store ligaene i Asia. Organisasjonen Bellator er også interessant. Får vi ikke napp, så får vi se om vi må klatre ned noen hakk, forteller Bergh.

- Lite respekt

Den norske MMA-kjempen forklarer hvorfor han ikke kan si ja til den svenske utfordreren.

- Han viser veldig lite ære og respekt. Han må samle opp noen seire først. Kanskje det kan bli aktuelt en gang å møte ham. Men ikke nå. Det er ikke verdt det. Selv om det er et godt poeng at det endelig er en som er villig til å møte meg. Man sier ikke ja til alle mulige folk, sier Kenneth Bergh.