KAPTEIN?: Ole Gunnar Solskjær skryter av lederegenskapene til Paul Pogba. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix
KAPTEIN?: Ole Gunnar Solskjær skryter av lederegenskapene til Paul Pogba. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Utroper Paul Pogba som mulig kaptein

Hudflettet av Mourinho: Nå sier Solskjær det motsatte

Paul Pogba kommer aldri til å være kaptein for Manchester United igjen, uttalte Jose Mourinho. Den oppfatningen deler ikke Ole Gunnar Solskjær.

I et intervju med klubbens hjemmeside diskuterer Ole Gunnar Solskjær hva som trengs for å bli kaptein i Manchester United.

Kapteinsspørsmålet har pågått lenge i United, både under ekstrener José Mourinho og etter at nordmannen ble ansatt som midlertidig trener.

Solskjær ønsker seg helst elleve spillere som alle sier ifra.

- Jeg har aldri vært fan av at «du er det og du er det». Det er elleve kapteiner utpå der, virkelig. Det er personligheter, store personligheter. Det er viktig at du ikke er redd for å gå foran lagkompisene dine og sette dem på plass, sier Solskjær.

Pogba kaptein?

For øyeblikket er Ashley Young kaptein i Antonio Valencias skadefravær. En av de siste gammeldagse kapteinene, sier Solskjær, som sammenlikner Young med Rio Ferdinand og Gary Neville.

Tidligere denne sesongen har Paul Pogba hatt kapteinsrollen, men José Mourinho var misfornøyd med det franskmannen viste på banen, og uttalte ifølge The Guardian at Pogba «aldri kom til å være kaptein for klubben igjen».

- Han representerer ikke hva en kaptein er, og Manchester United er større enn hvilken som helst spiller, skal Mourinho ha sagt ifølge en kilde av The Telegraph.

Den oppfatningen deler ikke Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg kjenner gutten fra før av. Han er en leder. Han er en karakter, han påvirker folk, han bryr seg og vil være suksessfull, sier Solskjær til Uniteds hjemmeside.

Saken fortsetter under videoen.

SOLSKJÆR: Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø mener det er fire grunner til at Ole Gunnar Solskjær har lykkes som manager i Manchester United. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Sosiale medier-kritikk

Pogba var som kjent en av Solskjærs disipler da han var trener for reservelaget til Manchester United.

- Han vet at han ikke kan gjøre alt selv. Fotball er et lagspill, og han er en karakter som tar med seg mange gode ting når han trives, sier Solskjær.

Klubblegender som Gary Neville og Rio Ferdinand har vært kritiske til Pogbas sprell på sosiale medier, men Solskjær virker ikke å bry seg for mye om det.

- Det er en del av den tida vi lever i. Sånn er livet nå, det er hva de er vant til. Det er vanlig for ungene, ikke meg, men for de er det det, og det er bare positivt. Det er bare gode meldinger og jeg har ikke noe problemer med det i det hele tatt, det er bare sånn Paul er, sier Solskjær.

Stråler under Solskjær

Solskjær står med sju seire på sju kamper siden han ble ansatt som midlertidig manager, og Pogba har vært en av de fremste bidragsyterne til de gode resultatene.

Desember ble franskmannens beste måned gjennom karrieren målpoeng tatt i betraktning, og det til tross for at samtlige kom etter ansettelsen av Solskjær i slutten av måneden.

Pogba står med fem mål og fire målgivende på de siste seks ligakampene.

I et intervju med Sky Sports etter 1-0-seieren mot Tottenham sa Pogba at han sleit med å spille med systemet og taktikken til José Mourinho, og at han heller vil presse høyt og angripe.

- Manageren har bedt meg om å gå i boksen. Da vil du score mål. Mitt beste eksempel er Frank Lampard. Han gjorde de løpene, skapte sjanser og scoret mål. Alt kommer når manageren og de andre spillerne tror på deg.