Huff, Flo

Sunderland har ikke scoret mål siden Toré Andre Flos nettkjenning mot Tottenham 10. november. I går så ikke hjemmelaget engang ut til å tro på at de skulle finne veien til nettmaskene.

SUNDERLAND (Dagbladet):

Tore André Flo og lagkameratene framstår nå som den kanskje fremste dumpekandidaten i Premier League. De har bare scoret åtte ligamål denne sesongen, er uten seier på de siste fem kampene, og kanskje enda verre - uten scoring. Totalt har de røde og hvite nå spilt 478 minutter - eller 7 timer og 58 minutter - uten nettkjenning!

- Fysisk gjør spillerne alt jeg ber dem om, men selvtilliten deres er et stort, stort problem for tida, sier Sunderland-manager Howard Wilkinson.

- Inngrodd frykt

I går skapte hjemmelaget bare et fåtall gode målsjanser mot det som har vært et av de mest gavmilde forsvarene i ligaen denne sesongen. Mulighetene var der, men tryggheten foran mål så ut til å mangle i avgjørende øyeblikk. Dermed gikk de fleste skuddforsøkene rett i keeperklypene til Peter Schmeichel.

- Frykten for å mislykkes er veldig inngrodd i denne klubben. De siste 21 månedene med nedtur har gjort at problemet er større enn jeg trodde da jeg først tok over, sier Wilkinson.

Mangler

Mot Manchester City avslørte hjemmelaget mangler i nesten alle posisjoner. Mest alarmerende er det nok likevel at Wilkinson selv ikke er i stand til å si hvilke kvaliteter årets årgang av Sunderland har som vil gjøre at de beholder plassen.

- Alt jeg kan si er at jeg har tro på at mine evner som manager skal få oss ut av problemene, sier Wilkinson.

Flo på det jevne

For hjemmelaget spilte Tore André Flo nok en gang fra start. Nordmannen var en av få i rødt og hvitt som kan få godkjent for innsatsen før pause. Han vant mye i lufta som oppspillspunkt på topp, men klarte sjelden å styre ballen til passive medspillere. Etter hvilen forsvant stryningen helt ut av kampen, og ble tatt av banen med 24 minutter igjen i det Wilkinson kastet innpå tre nye spisser i et desperat forsøk på å snu kampen. Det hjalp lite mot et City-lag som allerede hadde tatt ledelsen 2-0 etter scoringer av Marc-Vivien Foe og Sun Jihai.

- Dette er antakeligvis den verste kampen vi har spilt etter at jeg kom hit, sier Wilkinson.

Fantastisk angrep Shaun Goater fastsatte sluttresultatet tre minutter før slutt etter et fantastisk angrep som involverte både Sun Jihai, Eyal Berkovic og Nicolas Anelka. Da hadde allerede majoriteten av hjemmesupportere forlatt Stadium of Light. De hadde trolig sett det samme som Wilkinson selv - at Sunderland for øyeblikket ser ut som et klart nedrykkslag.

- Jeg skjønner reaksjonen deres, men uansett hva de føler kan ikke jeg jobbe noe hardere enn det jeg gjør nå, sier Wilkinson.

<B>SLITER:</B> Tore André Flo holder unna Manchester Citys Jihai Sun under gårsdagens kam i Premier League.