Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hughes: - Norge går til VM

CARDIFF (Dagbladet.no): Wales-manager Mark Hughes (36) er skråsikker på at Norge kvalifiserer seg til VM - uansett om Wales vinner kampen i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no fikk et par ord med den tidligere Manchester United- og Chelsea-spissen da 36-åringen var på vei ut Ninian Park i dag, treningsbanen til Norge i Wales.

Hughes er fersk manager for Wales, men kjenner det norske laget veldig godt. Han tror det er utenkelig at Norge ikke kvalifiserer seg til VM i Japan/Korea om to år.

- Jeg tror Norge går videre uansett, sjøl med tap i morgen. Det er så mange lag i gruppa, så selv om du står med bare ett poeng etter to kamper, vil Norge gå videre, sier Hughes til Dagbladet.no.

Åpen gruppa

Han forklarer Norges håp med at ingen av lagene i gruppa vil stå med full pott i de første kvalikkampene.

- Gruppa er den mest åpne av alle VM-gruppene. Alle de seks lagene kan slå hverandre. Det så vi for eksempel da Polen slo Ukraina borte, sier han.

Hughes er til daglig spiss i Everton, og trener landslaget på fritida. Han legger ikke opp spillet etter Norge.

- Jeg tenker mest på mitt eget lag, og bruker ikke så mye tid på Norge. De har en fordel siden de kjenner så mange av spillerne våre, med alle nordmennen i Premier League. Men det går også andre veien, sier Hughes.

Bare ett mål

Norske tilhengere som forventer seg en jubelkamp i morgen blir ifølge Hughes skuffet.

- Jeg tror det blir en tøff kamp. Norge vil forsvare seg, og jeg tror ikke det blir mer enn ett mål i kampen, sier Hughes.