Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hughes morer seg over Fergusons raseri

- Tar det som en kompliment.

MORER SEG: Carlos Tevez-affæren har vært en medvirkende årsak til sir Alex Fergusons stadig økende irritasjon over Manchester City. Manager Mark Hughes morer seg kostelig over rivalens stadige utbrudd.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
MORER SEG: Carlos Tevez-affæren har vært en medvirkende årsak til sir Alex Fergusons stadig økende irritasjon over Manchester City. Manager Mark Hughes morer seg kostelig over rivalens stadige utbrudd.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet.no): Manchester Citys plutselige nyrikdom har skrudd termostaten opp atskillige hakk foran søndagens byderby mot storebror United.

Da Manchester United vant sin historiske trippel våren 1999 sleit byrivalen seg til opprykk fra tredje høyeste nivå via playoff.

Skadefro United-fans ironiserte kraftig over Citys tilsynelatende bunnløse fall gjennom tribunefarsotten «City are a massive club», som etterhvert fikk et utall vers. Byrivalen blant annet ble minnet om at deres bortekamper i Europa begrenset seg til lite eksotiske bussturer til walisiske Wrexham og Cardiff, mens de røde på sin side opplevde historiske kvelder i Milano, Torino og Barcelona.

 10 år seinere er styrkeforholdet et ganske annet etter en overgangssommer av de sjeldne på Eastlands. Plutselig virker ikke tanken på et Champions League-eventyr også på østsiden av byen like utenkelig.

- Rivaliseringen er blitt skrudd opp et par hakk de siste månedene, de har kjøpt alle disse spillerne og så var det den reklamen og plakatene. De har vært litt, hva skal jeg si? Kjepphøye, ja, litt kjepphøye, sa United-manager sir Alex Ferguson på sin pressekonferanse helgens storkamp tidligere i dag.

Den fyrrige skotten har brukt mye energi på de lyseblå i sesonginnledningen - så mye at fjorårets ordkrig med Liverpool-manager Rafael Benitez er i ferd med å skli ut i glemselen.

- Kompliment
Det tolker City-sjef Mark Hughes som et tegn på at de endelig blir tatt på alvor som en fullverdig konkurrent, selv om han innser at media gjør sitt til å fyre oppunder rivaliseringen.

- Vi tar det som en kompliment, ettersom City kanskje ikke har påvirket hvordan Manchester United tenker de siste årene. Det har muligens endret seg nå. Jeg er helt sikker på at sir Alex er trøtt og lei av at noen stikker en mikrofon opp i ansiktet hans og spør ham om Man City i stedet for Man United. Det er ikke noe som skjedd de siste årene. Jeg forstår hvorfor han blir irritert, men det er nokså underholdende fra mitt ståsted, poengterer Hughes overfor Sky Sports.

Uansett har han ikke latt seg imponere av et Tevez- og Ronaldo-løst United så langt denne sesongen. Dermed øyner han enda en topp fire-skalp etter at Arsenal ble slått med overbevisende sifre forrige helg.

- De har mistet to betydelige spillere siden forrige sesong, og ethvert lag ville latt seg påvirke av noe slikt. Man har ikke råd til å miste slike kvalitetsspillere uten å erstatte dem. Jeg har sett en rekke av kampene deres, og jeg synes ikke de spiller like godt som forrige sesong. Uniteds forestilling mot Tottenham var deres beste, men før det har de vært under pari, understreker Hughes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling