Hughes raser mot urettferdig dømming

-Forskjellsbehandler de fire store.

• Ligacup direkte fra kl. 20.45: Blackburn - Arsenal og Manchester C - Tottenham

(Dagbladet.no): Blackburn-manager Mark Hughes går knallhardt ut mot dommerstanden i Premier League og anklager pipeblåserne for å favorisere de «fire store».

- De har en tendens til å la tvilen komme storklubbene til gode, men jeg kan ikke se at dette gjelder for Blackburn. I stedet registrerer jeg at gule kort deles villig ut. Derfor havner vi alltid i faresonen for røde kort, sier Hughes ifølge Daily Telegraph.

Tilfeldigvis kommer utspillet fra Hughes samme dag som Blackburn møter serieleder Arsenal til kvartfinale i Ligacupen. Dermed legger Hughes press på kveldens dommer Mike Riley for å gi Gamsten og lagkameratene så rettferdig behandling som mulig.

Flest røde kort

Da Brett Emerton fikk marsjordre i kampen mot Wigan på lørdag, var dette det femte røde kortet en Blackburn-spiller har pådratt seg denne sesongen. Det er to mer enn nærmeste lag på disiplinæroversikten i England.

Likevel synes ikke Hughes laget han leder er særlig verre enn konkurrentene. I stedet mener han at de andre slipper billigere unna.

- Jeg så begge toppoppgjørene på søndag. Der var det flere taklinger som kvalifiserte til direkte utvisninger. Likevel ble utfallet at dommerene kalte spillerene over for å gi de beskjed om å roe seg ned, sier Hughes.    

- Forkjærlighet for vold

OPPRØRT OVER FORSKJELLSBEHANDLING:Hughes har hatt sine uoverenstemmelser med Mike Riley om behandlingen av Blackburn mot storlagene i Premier League. Her blir han bortvist fra benken i en kamp mot Chelsea i 2005. Foto: Reuters/Scanpix
OPPRØRT OVER FORSKJELLSBEHANDLING:Hughes har hatt sine uoverenstemmelser med Mike Riley om behandlingen av Blackburn mot storlagene i Premier League. Her blir han bortvist fra benken i en kamp mot Chelsea i 2005. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Blant de som ikke deler Hughes\' syn finner man Arsene Wenger. Arsenal-sjefen beskyldte Blackburn for å ha en  «forkjærlighet for vold» etter ligakampen på Ewood Park i august. Også Arsenal-spillere som Cesc Fabregas og Robin van Persie har tidligere uttalt seg kritisk om Blackburns fysiske spillestil.