Hughes tar sjansen på City

Er ny manager for de lyseblå.

(Dagbladet.no): 9. plass i Premier League og dobbeltseier over byrivalen var ikke nok til å redde jobben til Sven-Göran Eriksson.

Nå har Manchester Citys nådeløse eier Thaksin Shinawatra funnet mannen som skal løfte City opp i toppen neste sesong. Mark Hughes skrev i dag under på en treårsavtale med klubben, og tiltrer i managerstillingen umiddelbart.

- Jeg er glad for å ønske Mark velkommen til oss. I våre øyne er han den mest lovende unge manageren i bransjen, og han var vårt førstevalg for managerjobben, sier styreformann Garry Cook til klubbens hjemmeside.

Hughes har levert gode resultater med relativt små ressurser i Blackburn. I år endte klubben på 7. plass - og i City kan 44-åringen regne med å ha langt større økonomiske midler til disposisjon.

- Han gjorde det klart med en gang vi møttes at han delte vår ambisjon om å gjøre Manchester City til et av topplagene i landet. Mark har allerede sett seg ut noen spillere og medarbeidere han ønsker seg til City, og vi vil starte prosessen med å hente dem umiddelbart, sier Cook.

Hughes har allerede tatt med seg assistent Mark Bowen og to øvrige medlemmer av Blackburns trenerstab til City. I Blackburn sitter det spillere igjen med lang nese.

En av dem er venstreback Stephen Warnock, som nettopp har skrevet under på en ny fireårskontrakt med Blackburn.

- Jeg skrev under i den tro at Mark skulle være manager, sa han i går.

SLAL GJØRE CITY TIL ET TOPPLAG: Slik lyder jobbinstruksen til Mark Hughes, som i dag skrev under på en treårskontrakt med Manchester City. Foto: EPA
SLAL GJØRE CITY TIL ET TOPPLAG: Slik lyder jobbinstruksen til Mark Hughes, som i dag skrev under på en treårskontrakt med Manchester City. Foto: EPA Vis mer

Morten Gamst Pedersen har også nytt stor tillit under Hughes, og spilt de aller fleste kampene de siste årene. Nordmannen er i disse dager i kontraktsforhandlinger med klubben.