Hughes truer med å gå

Krise i Manchester City før helgens seriestart.

(Dagbladet.no):

Mark Hughes er i harnisk, og klar for å avslutte samarbeidet med Manchester City etter snaue to måneder i klubben.

Den tidligere Blackburn-treneren føler hans autoritet har blitt svekket etter at klubben prøvde å tvinge frem et salg av Stephen Ireland til Sunderland og Vedran Corluka til Tottenham, ifølge The Sun.

Med eier Thaksin Shinawatra under sterkt press etter anklager om korrupsjon i sitt hjemland, kan det se ut som om klubben er på konkursens rand.

I trøbbel

Størrelsen på Shinawatras finansielle problemer i Manchester City kom frem etter at han i forrige måned lånte i overkant av 20 millioner kroner for å betale lønninger.

Lånegiver var tidligere styreformann i klubben, John Wardle. Samme mann trakk seg i protest mot Shinawatras eierskap i begynnelsen av juli, men han skal ha vært så bekymret for de ansatte at han innvilget lånet, skriver Sportsmail.

Selv om Wardle har fått tilbake pengene og lønninger ble betalt i tide, er det åpenbart at Manchester City opererer på en hånd-til-munn basis hver måned.

Truer med å gå av: Mark Hughes har sett seg lei på brutte løfter. Foto: Craig Brough/AFP/Scanpix
Truer med å gå av: Mark Hughes har sett seg lei på brutte løfter. Foto: Craig Brough/AFP/Scanpix Vis mer

Innad i klubben er det frykt for at problemene skal gjenta seg, ettersom Wardle ikke lenger er villig til å gi Shinawatra en hjelpende hånd.

- Ingen drømmepakke

I følge en kilde i Manchester City er det altså stor fare for at manager Mark Hughes vil ta hatten sin og forlate klubben. Til The Sun sier kilden:

- Det er ingen drømmepakke som er solgt til Mark. Klubben er i ferd med å falle fra hverandre og ingen vet hvor lenge Shinawatra vil bli. Det føles som om klubben smelter ned og alt Mark Hughes prøver å gjøre er å henge i for klubbens skyld. Hvis dette fortsetter - og spillere blir solgt uten samtykke - vil ikke Hughes fortsette. Han vil bare gå.

Hughes gikk i taket etter lørdagens vennskapskamp mot AC Milan og tordnet mot City-direktør Paul Aldridge, som var involvert i forsøket på å selge Ireland. Kilden i City la til: - Noen strenge ord ble utvekslet, og Mark lot alle få vite hva han følte.

Hughes mener klubben ikke har levert det de forsikret ham om før han forlot Blackburn. Shinawatra lovet ham store pengesummer til spillerkjøp da han ble overtalt til å ta over etter sparkede Sven Gøran Eriksson.

Frosset ni milliarder

Klubbrekorden ble tidligere i sommer slått etter at den tidligere CSKA Moskva-spilleren Jo ble kjøpt inn for i overkant av 200 millioner kroner. Men Shinawatra er nå desperat etter å hente inn kontanter etter at thailandske myndigheter frosset eiendeler for ni milliarder kroner, skriver The Sun.

Hughes truer med å gå

Shinawatra skulle i går stilles for retten i Bangkok, men fløy i stedet fra London til Beijing for å følge OL.

<B>Manchester City er konkurstruet: Klubbens eier, Thaksin Shinawatra, er i finansiell trøbbel.