FØRSTE PGA-SEIER: Han trengte bare fem konkurranser før den første seieren på PGA-touren kom. Etter omspill mot Robert Allenby kunne John Huh sikre den første PGA-triumfen. Foto: AP Photo / Israel Leal / Scanpix
FØRSTE PGA-SEIER: Han trengte bare fem konkurranser før den første seieren på PGA-touren kom. Etter omspill mot Robert Allenby kunne John Huh sikre den første PGA-triumfen. Foto: AP Photo / Israel Leal / ScanpixVis mer

Huh tok sin første PGA-tittel

Etter omspill mot Robert Allenby.

Han trengte bare fem konkurranser før den første seieren på PGA-touren kom. Etter omspill mot Robert Allenby kunne John Huh sikre den første PGA-triumfen.

På det åttende omspillshullet avgjorde den amerikanske 21-åringen den dramatiske duellen mot australske Allenby på Mayakoba Golf Classic-anlegget i Mexico søndag.

Huh er førsteårsspiller på PGA-touren. Med sin omspillsseier søndag hindret han samtidig 40 år gamle Allenby fra å vinne en PGA-turnering for første gang siden 2001.

Begge hadde brukt 271 slag på de fire rundende i Riviera Maya.

- Det er utrolig. Jeg kan knapt tro det her jeg står. Det var alltid en drøm om å få spille på PGA-touren, og deretter var drømmen å vinne. Det er herlig, sa Huh.

- Å spille åtte ekstra hull tar tid, og jeg var så absolutt nervøs der ute. Jeg prøvde å holde meg rolig, men det var vanskelig, strålte amerikaneren.

Søndagens omspillsserie er den nest lengste i PGA-sammenheng. Under Motor City Open i Michigan i 1949 var Gary Middlecoff og Lloyd Mangrum ute i 11 omspillshull før de gjensidig ble enig om å dele seieren.

Allenby var naturlig nok skuffet.

- Jeg hadde denne turneringen i min hule hånd med to slags ledelse med bare ett hull igjen å spille. Men jeg spilte som en debutant mot slutten. Det er veldig skuffende å rote vekk seieren på det siste hullet.

Amerikanerne Matt Every og Colt Knost delte tredjeplassen.

(NTB)