BEHOLDER NAVNET: Assem Allam, som eier den engelske fotballklubben Hull, får ikke lov til å bytte klubbens navn til Hull Tigers.

Englands fotballforbund (FA) offentliggjorde avslaget onsdag, til glede for klubbens tilhengere som har kjempet med nebb og klør mot den upopulære navneendringen. Foto:  REUTERS/Andrew Winning/NTB Scanpix
BEHOLDER NAVNET: Assem Allam, som eier den engelske fotballklubben Hull, får ikke lov til å bytte klubbens navn til Hull Tigers. Englands fotballforbund (FA) offentliggjorde avslaget onsdag, til glede for klubbens tilhengere som har kjempet med nebb og klør mot den upopulære navneendringen. Foto: REUTERS/Andrew Winning/NTB ScanpixVis mer

Hull får ikke bytte navn

Navneforslaget har ført til skarpe fronter i Premier League-klubben.

Assem Allam, som eier den engelske fotballklubben Hull, får ikke lov til å bytte klubbens navn til Hull Tigers.

Englands fotballforbund (FA) offentliggjorde avslaget onsdag, til glede for klubbens tilhengere som har kjempet med nebb og klør mot den upopulære navneendringen.

Avgjørelsen kommer ikke overraskende etter at et FA-utvalg enstemmig anbefalte å avslå søknaden om navneendring. Ifølge FA sa 63,5 prosent av de stemmeberettigede nei til navneendringen.

Selv om Hull City lenge har hatt Tigers som kallenavn, var det stor motstand mot forslaget om å gjøre det til en del av klubbens navn.

Klubbledelsen viste til en avstemning blant sesongbillettholderne nylig, der et knapt flertall svarte ja til forlaget om å endre navn. Imidlertid valgte de langt fleste å boikotte avstemningen.

Navneforslaget har ført til skarpe fronter i Hull. Da tilhengere ropte «City til jeg dør», svarte Allam med en kommentar om at de kunne «dø så snart de ville».

Søndag spiller klubben semifinale i FA-cupen mot Sheffield United, fortsatt som Hull City.

(NTB)