GIKK PÅ EN SMELL: Hulls David Meyler kjenner nok fotavtrykket til Laurent Koscielny helt fram til det avgjørende bunnoppgjøret mot Burnely lørdag. For i kveld var han og Hull sjanseløse på poeng mot Arsenal. Foto: Action Images via Reuters / Lee Smith/ NTB Scanpix
GIKK PÅ EN SMELL: Hulls David Meyler kjenner nok fotavtrykket til Laurent Koscielny helt fram til det avgjørende bunnoppgjøret mot Burnely lørdag. For i kveld var han og Hull sjanseløse på poeng mot Arsenal. Foto: Action Images via Reuters / Lee Smith/ NTB ScanpixVis mer

Hull fikk seg en skikkelig på trynet av Arsenal

Rundspilt på eget gress.

Hull - Arsenal 1-3 (0-3)

(Dagbladet): Ett poeng over nedrykksstreken gjorde Hull til et lag i desperat poengnød. Lag i den posisjonen pleier so mregel å slå bra fra seg mot slutten av sesongen, men i kveld ble hjemmelaget avkledd av et halvinspirert Arsenal-lag på KC Stadium.

Men før Alexis Sanchez startet målfesten med et frekt frispark etter en snau halvtime, kunne historien sett annerledes ut.

I hvert fall om Sone Aluko hadde klart å få den frie headingen fra rundt 4,7 meter på mål framfor i bakken foran Arsenal-keeper David Ospina.

Målene
Åtte minutter senere var nemlig kampen over for Hull og Aluko.

Sanchez tok frispark fra drøyt tjue meter, og via muren endret ballen retning og duppet vakkert inn i målet bak en sjanseløs Steve Harper i Hull-målet.

Fem minutter senere var det Aaron Ramseys tur til å treffe en Hull-spiller. Ramseys skudd gikk via foten til Hull-forsvareren og i en bue over Harper til 2-0.

- Jeg er veldig fornøyd med kampen. Vi skapte mange sjanser, selv om vi merkelig nok scoret to mål etter retningsforandringer og bommet på så mange klare sjanser, sa en svært fornøyd Arsene Wenger på TV 2 Sport etter kampen.

Slaget før pause
Paradoksalt nok så Arsenal-spillerne ut til å være halvinspirerte utpå banen, men Santi Cazorla fant åpenbart glede i å gjødsle gresset på KC Stadium med noen vakre pasninger.

Og hadde Sanchez gjort som han pleier hadde han scoret på den utsøkte langpasningen fra Cazorla noen sekunder før halv tid. Det gjorde han ikke, men bare tretti sekunder etterpå, altså noen sekunder inn i det som kunne vært pausen for Hull, var han på tur i bakrommet igjen.

Og denne gangen gjorde Sanchez ingen feil. Han rundet Harper og trillet ballen i mål til 3-0 og 45 minutters transportetappe etter pausen.

Cazorla var fornøyd med innsatsen.

- Det viktigste nå blir å holde dette nivået framover. Og å vinne FA-cupfinalen, sa Cazorla, og mente at de kommer til å være nærmere ligagullet neste sesong.

Redusering uten håp
Arsenal måtte vinne med fem for å ta over andreplassen på tabellen fra Manchester City og så ut til å gå for det etter hvilen.

Drøyt ti minutter ut i omgangen kom derimot reduseringen ut av det blå. El Mohamady fant fram den fineste silken han har tilgjengelig i høyrefoten og skrudde et innlegg de nødvendige centimeterne over Pär Mertesackers lugg.

Bak ham var halvparten så store Stephen Quinn på vei inn i feltet fra et dypt løp og stanget inn 1-3 på vakkert vis.

Men veien inn i kampen var for lang for Quinn og Hull, og Arsenal var plutselig umåtelig lekne. Mens de røde trillet ball tikket sekundene avgårde uten at Hull kom noe nærmere enn et fjernt håp.

Hull må bare konstatere at det fortsatt er et stykke opp til toppen av Premier League, mens stykket ned til bunnen nå begynner å bli faretruende lite.

Uten poeng i bunnkampen hjemme mot Burnley lørdag kan eventyret også være over for denne gang.

- Den kampen blir helt avgjørende for oss, nesten som en cupfinale, sier Hulls målscorer Stephen Quinn etter kampen.