Hull gikk mot etterlengtet seier etter perlescoring. Men det var ikke nok

Klatret opp fra jumboplass etter 2-2 mot Everton. 

PERLESCORING: Robert Snodgrass sender ballen i nettmaskene på frispark. Det holdt likevel ikke til seier. Foto: Reuters / Andrew Yates  / NTB Scanpix
PERLESCORING: Robert Snodgrass sender ballen i nettmaskene på frispark. Det holdt likevel ikke til seier. Foto: Reuters / Andrew Yates  / NTB ScanpixVis mer

Hull - Everton 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Hull lå helt på bunnen av Premier League-tabellen før kveldens kamp mot Everton, men Adama Diomande og Co hadde ingen planer om gi de blåkledde en lett kamp.

Det startet på best tenkelige måte for Hull, som tok ledelsen allerede etter seks minutter. Det var Michael Dawson som dunket ballen i mål ved stolperota, nærmest på volley.

Først på overtid i den første omgangen kom utlikningen. Et innlegg fra kanten ble bokset i eget mål av keeper David Marshall. En verst tenkelig avslutning på omgangen for hjemmelaget.

Hulls aller viktigste spiller, Robert Snodgrass, sendte et frispark i krysstanga i andre omgang, og samme mann fikk sjansen igjen noen minutter etterpå. Denne gangen seilte ballen opp i vinkelen bak Joel Robles - en nydelig scoring.

Tidligere i kampen hadde Everton to avslutninger i treverket, ved henholdsvis Seamus Coleman og Romelu Lukaku.

Men til tross for at Everton trengte scoring, var det Hull som var farligst frampå etter ledermålet. Etter hvert slo de blå likevel nådeløst tilbake.

Scoringen kom etter 84 minutter da Leighton Baines fikk tid og tom til å slå innlegget på panna til Ross Barkley, som stanget inn utlikningen.

Etter 89 minutter kunne Everton fått med seg alle poengene, men headingen til unggutten Dominic Calvert-Levin suste like utenfor stolpen til Marshall.

Det ble derfor ikke flere mål på KCOM Stadium i kveld. Hull har ikke vunnet siden 6. november, men klatret likevel forbi Swansea på tabellen med det ene poenget.

- Når du leder to ganger på hjemmebane, er det veldig skuffende å slippe inn mål. Resultatet tar oss bort fra bunnen av tabellen og vi skal forsøke å bygge på det. Resultatene har ikke gått vår vei de siste ukene, men vi skal fortsette å kjempe, sier målscorer Dawson til Sky Sports etter kampen.

Markus Henriksen var ubenyttet Hull-reserve, mens Diomande ble byttet ut etter 85 minutter.

ETTERLENGTET POENG: Hull-spillerne jublet etter ledermålet. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
ETTERLENGTET POENG: Hull-spillerne jublet etter ledermålet. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix Vis mer