Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hull-manageren stoppet kvinne fra selvmordsforsøk

Under spasertur med laget etter 1-6 mot Liverpool.

KNUST PÅ ANFIELD: Hull City sliter i bunnen av tabellen i Premier League etter 1-6-tapet mot Liverpool sist helg. Her ligger keeper Boaz Myhill med knottene i nettet, mens Andy Dawson klamrer seg til stolpen.Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
KNUST PÅ ANFIELD: Hull City sliter i bunnen av tabellen i Premier League etter 1-6-tapet mot Liverpool sist helg. Her ligger keeper Boaz Myhill med knottene i nettet, mens Andy Dawson klamrer seg til stolpen.Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Hull City har det tungt i Premier League om dagen. Etter 6-1-tapet mot Liverpool sist helg, er de nest sist på tabellen.

Onsdag tok manager Phil Brown med seg hele A-laget ut på spasertur for å klare tankene i frisk luft.

Turen gikk over Humber-broa, den femte største hengebroa i verden.

- Vi spaserte over broa på onsdag. Vi reddet ei jente som faktisk vurderte framtida si, for å si det sånn, forteller Brown ifølge The Times.

Snakket henne ned
Manageren forteller at han godsnakket med kvinnen som hadde truet med å hoppe. Men Brown sier at han ikke kan si med sikkerhet om hun faktisk hadde tenkt å ta sitt eget liv.

- Du vet aldri før noen hopper om de egentlig hadde tenkt å gjøre det, gjør du vel? Hun forsvant tilbake til hvor hun enn kom fra. Hun var over 40 år, men så mye yngre ut enn det, sier Brown.

GIGANTBRO: Humber-broa er verdens femte største hengebro. Det var her Hull-laget møtte kvinnen som truet med å hoppe. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
GIGANTBRO: Humber-broa er verdens femte største hengebro. Det var her Hull-laget møtte kvinnen som truet med å hoppe. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

Siden Humber-broa ble åpnet i 1981, har over 200 mennesker hoppet eller falt fra den, ifølge Wikipedia.

Phil Brown mener turen var bra også for laget hans.

- Vi var på utkikk etter klarhet. Fant vi det? Absolutt. Når du jogger, kan du ikke snakke ordentlig. Når du går, kan du det. Så vi gikk, sier han filosofisk.

I hardt vær
Og han mener journalistene kan finne mye symbolikk i spaserturen over broa om de vil.

- Broa ble bygget slik at når det blåser en fæl vind, blir den sterkere, mer solid, sier manageren for et av lagene som er i hardest vær i den engelske toppfotballen.

- Men sånn vi ser det, var vi bare ute og gikk tur.

Brown er kjent for sine utradisjonelle metoder for å bygge opp lagmoralen. 2. juledag nektet han spillerne å gå i garderoben i pausen.

De lå under 4-0 til pause mot Manchester City, og Brown fikk spillerne til å sette seg i en halvsirkel på banen og ta pausepraten der - som man gjerne gjør det med et norsk småguttlag.

Om det virket? Tja, de vant ikke, men spilte i alle fall 1-1 i andre omgang.

UTRADISJONELL JUL: Phil Brown tok pausepraten i en halvsirkel på gresset da de lå under 4-0 borte mot Manchester City 2. juledag. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix
UTRADISJONELL JUL: Phil Brown tok pausepraten i en halvsirkel på gresset da de lå under 4-0 borte mot Manchester City 2. juledag. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media