SPENNENDE VALG: Rikard Norling er ansatt som ny trener i Brann. Den tidligere spisskjempen Bernt Hulsker spilte under Norling i AIK for sju år siden og mener Brann har gjort et godt trenervalg. Foto: NTB Scanpix
SPENNENDE VALG: Rikard Norling er ansatt som ny trener i Brann. Den tidligere spisskjempen Bernt Hulsker spilte under Norling i AIK for sju år siden og mener Brann har gjort et godt trenervalg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hulsker følte seg snytt etter Norling-tips

- Han sa det var en «fågel» som hvisket det i øret.

(Dagbladet): Rikard Norling (42) ble bekreftet som ny Brann-trener i dag.

Norling trente Malmö til seriegull forrige sesong, men sa nylig opp jobben. Svensken trente også AIK fra 2005 til 2008 - da med Bernt Hulsker (36) på laget.

- Han er et følelsesmenneske og en ambisiøs trener. Han spiller sin egen type fotball og er tro mot sin egen filosofi, sier Hulsker til Dagbladet.

- Frittalende Hulsker spilte i AIK i 2006-2007 og mener Brann kan forvente seg en trener som byr på seg selv.

- Glem Per-Mathias Høgmo. Brann får en trener som er frittalende og snakker mye. Samtidig er han dedikert til det han driver med. Han er flink med spillerne og vet hva som kreves, sier Hulsker.

Den tidligere spissen fikk bare et kort opphold i AIK for sju år siden, men Hulsker fikk et godt forhold til treneren. Spesielt husker han en situasjon fra treningsfeltet, der nordmannen kom med et innspill som han aldri fikk æren for.

RØDE BERNT: AIKs Bernt Hulsker fikk det røde kortet i  i Royal League-kampen mellom AIK og Vålerenga på Råsunda i 2006.  Kampen endte uavgjort 1-1. 
Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
RØDE BERNT: AIKs Bernt Hulsker fikk det røde kortet i i Royal League-kampen mellom AIK og Vålerenga på Råsunda i 2006. Kampen endte uavgjort 1-1. Foto: Fredrik Persson / SCANPIX Vis mer

- Rikard og jeg hadde en prat før en trening og jeg kom med noen forslag om at «sånn må vi gjøre det». Så sa ikke Norling noe mer. Da treninga endelig startet fortalte han ideen til alle spillerne og sa det var en «fågel» som hadde hvisket det i øret hans. Jeg fikk aldri noen ære, sier Hulsker med et smil.

Hulsker husker også en episode fra en kamp mot Örgyte i 2006, der nordmannen fikk rødt kort for en albue mot en motspiller. Det mener Hulsker var en stor feil.

- He-he. Det var en helt feil dommeravgjørelse. Jeg hadde akkurat kommet til Sverige og det var tydelig at svenskene hadde lest om ting som hadde skjedd på andre siden av grensa tidligere. Jeg spilte kanskje ikke min beste fotball under Norling, men vi fikk et fint forhold, sier Hulsker.

- Spennende valg - Hvordan type trener er Norling?

- Han gir alltid hundre prosent. Fotball er livet hans. Han er faglig dyktig og det blir spennende å se hvordan spillergruppa i Brann passer til hans tanker. Brann har gjort et spennende valg, sier Hulsker.

Rødtrøyene fra Bergen bekreftet treneransettelsen i en pressemelding i formiddag.

- Det føles bra at dette er klart, jeg har akkurat signert kontrakten og nå kan jeg brette opp ermene og begynne å arbeide for Brann, sier Norling.

42-åringen har signert en treårskontrakt og blir presentert i kveld.