Hulsker mangler tenning

MELLØS (Dagbladet): Bernt Hulsker sliter med et problem neppe mange hadde trodd skulle ramme nettopp ham. Han klarer ikke å fyre seg skikkelig opp før kampene lenger. I går ble han pisket i gang av Daniel Berg Hestad. Og da ble det for alvor fart i sakene.

Blant de giftigste foran mål, men samtidig overreagerende og notorisk kjeftende på dommertrio, motspillere, medspillere, trenere og seg sjøl. Og ofte med hele motstandertribunen pipende hver gang han har ballen. Slik har Bernt Hulsker gjort seg kjent i Fotball-Norge. Og det er ofte da han har vært best. I år har det vært roligere. Han har spilt 20 av kampene i Tippeligaen (12 fra start) og har bare pådratt seg to gule kort. I fjor ble det tre gule og ett rødt kort. Året før fem gule. Hva har skjedd?

- Jeg sliter med tenninga, sier han.

- Du?

- Ja, jeg har ikke fått ut det jeg vil. Føler jeg har vært bare halvveis. Det handler om gutsen, det å gå løpene fullt ut. Har snakket en del med treneren om dette. Får håpe dette var et vendepunkt, sier Hulsker, som likevel har scoret sju mål til nå. I fjor ble det åtte totalt. Året før sju.

Hjelp fra Daniel

Som kaptein har Daniel Berg Hestad merket at Hulsker har hatt mer behov for noe oppkvikkende enn noe beroligende i år.

- Han har dette problemet, og da er det vår oppgave å prøve å hjelpe ham ham i gang. Han har jo et enormt potensial når han trår til, sier Daniel.

I går var det bare middels fres i Hulsker fra start.

- Vi ser tidlig om han er på hogget. I dag ble han bedre og bedre, sier Daniel.

Trener Gunder Bengtsson er enig:

- I dag kom han etter hvert opp på det nivået han skal være på. Men vi spilte en dårlig kamp, sier han.

Det ble nemlig Hulsker for alle penga i går.

Etter ti minutter ble han spilt gjennom av Berg Hestad. Han chippet ballen over keeper Per Morten Kristiansen, og ble felt - sjanseløs på å nå igjen ballen. Dommer Frode Kvam blåste straffespark.

Moss-Molde 2-3

Mål: 1-0 Rune Tangen (4, straffe), 1-1 Magne Hoseth (10, straffe), 2-1 Gard Kristiansen (22), 2-2 Bernt Hulsker (30), 2-3 Bernt Hulsker (46).

BB: Daniel Berg Hestad, Molde

- Jeg hadde ikke reagert om han ikke hadde blåst. Og jeg bruker å reagere, sier Hulsker.

Etter 30 minutter breisidet han inn 2-1 på en unødvendig keeperretur etter skudd av Thomas Mork.

- Det var bare å stå der, sier Hulsker.

Innøvd

Knappe minuttet etter pause satte han inn 3-2 på et innøvd trekk, som viser at Molde slett ikke mangler offensiv samhandling.

- Ballen ble spilt opp på Magne Hoseth. Han spilte tilbake til Daniel på ett touch, og Daniel spilte videre på ett touch til meg. Dette har vi trent mye på. Moro at det lyktes i dag, sier Hulsker, som ble byttet ut ti minutter før slutt med tomme bein. Og fikk pipekonsert på veien.

- Den kom vel fordi jeg scoret to. Det tar jeg som en kompliment.

TENT? Her ser det ikke ut som om Bernt Hulsker har problemer med tenningen. Mossekaptein Jan Tore Ophaug sliter bak.