Hulsker nesten til Enga

Vålerenga var i vinter på det nærmeste enige med Molde om å få kjøpe spissen Bernt Hulsker. Etter det Dagbladet erfarer var klubbeier Kjell Inge Røkke med på å stanse salget til en pris på rundt åtte millioner kroner.

Kilder i Vålerenga bekrefter overfor Dagbladet at de regnet handelen for sikker. Og ryktene skal ha det til at det var selveste Kjell Inge Røkke som stanset overgangen. Røkke har nemlig svært stor sans for Hulsker som spiller. Men på den tida klubbene var i forhandlinger, var Hulsker ute av Molde-laget.

- Vålerenga var interessert i den perioden jeg ikke spilte så mye. Det var en diskusjon fram og tilbake, sier Hulsker til Dagbladet.

- Er du glad det ikke ble noe av i dag?

- Det sportslige må jo være poenget. Nå spiller jeg på laget her i Molde.

At det var kontakt og forhandlinger med VIF, bekreftes også av Molde-ledelsen.

- Når andre trenere så at Bernt ikke spilte førstelagsfotball, så var det ikke unaturlig at det kom henvendelser om ham, sier Espen Silseth, adm.dir. Molde Fotball AS, til Dagbladet.

- Kom dere så langt som å snakke om overgangssum for Bernt med Vålerenga?

- Ja, vi snakker om penger ved alle seriøse henvendelser, men vi kom til at det var uaktuelt å selge Bernt til Vålerenga. Det skal mye til før vi selger til en norsk klubb.

Silseth avkrefter at Kjell Inge Røkke stoppet salget.

- Helt feil. Om det skulle bli aktuelt med et salg av Bernt Hulsker, så ville det fortrinnsvis være til en klubb i utlandet.

- Må Molde selge spillere i år?

- Vi bør ha noe inn på kontoen for spillersalg.

  • VIF kunne trenge en ny spiss. I går ble Kristen Viikmäe skadd, og midtbanesliteren Bjørn Arild Levernes måtte trå til.

- Jeg regner med at andre enn meg spiller spiss utover sesongen. Jeg er ingen permanent løsning, sier Levernes. VIF-trener Kjetil Rekdal vil ikke kommentere saken.