Hume innlagt igjen, klubben saksøker?

En albue ga ham brudd på hodeskallen.

Barnsley-spilleren Iain Hume er innlagt på sykehus igjen, to og en halv uke etter at en albue ga ham brudd på hodeskallen.

Den canadiske fotballproffen ble utskrevet for en uke siden, men er tilbake på sykehuset etter å ha klaget over at han følte seg uvel.

Frykter for livet

Hume fikk et brutalt møte med albuen til Sheffield United-spiller Chris Morgan i mesterskapsserien 8. november, og han måtte opereres i all hast.

Spissen sa etterpå at han fryktet for livet sitt.

Samme dag som Hume ble innlagt igjen besluttet Englands fotballforbund (FA) at det ikke vil bli innledet disiplinærsak mot Morgan for hendelsen.

Dommeren ga ham gult kort i kampen, men Barnsley ba forbundet om å studere videoopptak og vurdere om det var tilstrekkelig straff.

- FA har sviktet Hume

SKADET: Barnsley-spiss Iain Hume, her fotografert i Canadas landslagsdrakt, er innlagt på sykehuset igjen. Foto: EDGARD GARRIDO/REUTERS/SCANPIX
SKADET: Barnsley-spiss Iain Hume, her fotografert i Canadas landslagsdrakt, er innlagt på sykehuset igjen. Foto: EDGARD GARRIDO/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Barnsley uttrykker forferdelse over FAs avgjørelse om ikke å gå videre med saken, og truer nå Morgan med sivilt søksmål.

- FA har sviktet Iain Hume grovt, og vårt eneste alternativ nå er å ta saken til rettsvesenet, heter det i en uttalelse fra klubben.

FA begrunnet sin avgjørelse med at det ikke kan bevises av Morgan brukte albuen med vilje.

Hume hevdet imidlertid i et intervju forrige uke at han hadde tryglet dommer Andy Durso om beskyttelse mot Morgan og sagt at han hadde brukt albuen mot ham også i tidligere kamper.

(NTB)

Hume innlagt igjen, klubben saksøker?