KRITISK: Til tross for Tysklands utklassingsseier i går, er ikke Mats Hummels fornøyd. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Til tross for Tysklands utklassingsseier i går, er ikke Mats Hummels fornøyd. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hummels slakter sitt eget lag etter 4-1-seier over Aserbajdsjan: - Vi spilte arrogant

Tyskland vant klart mot Norges overmenn fra i høst. Likevel var ikke Mats Hummels fornøyd.

Tyskland har aldri hatt en bedre start på en VM-kvalifisering, men Mats Hummels føler "Die Mannschaft" opptrådte arrogant i 4-1-kampen mot Aserbajdsjan.

Bayern München-stopperen var ikke fornøyd etter søndagens borteseier i Baku. Han mener Tyskland tok for lett på oppgaven.

- Vi tillot Aserbajdsjan å se to klasser bedre ut enn dem er, og vi spilte litt arrogant fotball. Slikt synes jeg ikke er bra. Det gjorde kampen betraktelig tøffere enn den trengte å være, sa Hummels til RTL.

Tyskland slapp inn sitt første mål i Norges kvalifiseringsgruppe da Dimitrij Nazarov utlignet til 1–1 etter 31 minutter. Selv om den regjerende verdensmesteren på langt nær var på sitt beste, var klasseforskjellen uansett stor nok til å dra i land en sikker 4-1-seier.

Under pari

André Schürrle scoret to av målene, mens de to andre kom ved Thomas Müller og Mario Gomez. Schürrle, som søndag startet sin første landskamp siden 2015, vartet også opp med en målgivende pasning.

- Vi måtte jobbe hardt. Duellspillet vårt var for svakt, og vi tapte ballen altfor ofte, men vi tok vare på sjansene i avgjørende situasjoner. Min prestasjon sier mye om selvtilliten (Joachim) Löw gir meg. Jeg kan dra hjem til Dortmund med en god følelse, sa Schürrle.

Den tyske landslagssjefen erkjente også at "Die Mannschaft" har en del å jobbe med.

- Jeg er bare fornøyd med resultatet. Vi har gjort jobben vår, men dette var ikke måten vi ønsket å framstå på. Prestasjonen var ikke i tråd med vår egen standard. Du kunne se at vi ikke hadde spilt kamp på fire måneder, mente Löw.

Perfekt

Tyskland står med full pott (15 poeng) og 20–1 i målforskjell etter fem kvalifiseringskamper. Ifølge OptaJoe er det tyskernes beste start på veien mot et VM-sluttspill noensinne.

Löws lag er fem poeng foran Nord-Irland på annenplass i gruppe C. Norge ligger nest sist på tabellen med stusslige tre poeng. Lars Lagerbäck debuterte som norsk landslagssjef med 0-2-tap borte mot nordirene søndag.

Tysklands neste kvalikkamp er hjemme mot San Marino 10. juni.

(NTB)