Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Humor før EM-drama: Delte ut gullet ei uke før finalen

Selvsikre dansker? Eller bare godtesyke?

DANSKE OPTIMISTER?: Danskene spiser gullsjokolade før Norge-kampen i kveld. Det fikk Dagbladets fotograf erfare da han våknet opp til ei fylt julestrømpe på kampdagen. Det danske landslaget hadde ved en glipp også gitt Dagbladets utsendte gullsjokolade. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DANSKE OPTIMISTER?: Danskene spiser gullsjokolade før Norge-kampen i kveld. Det fikk Dagbladets fotograf erfare da han våknet opp til ei fylt julestrømpe på kampdagen. Det danske landslaget hadde ved en glipp også gitt Dagbladets utsendte gullsjokolade. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Danmark, klokka 20.45

HELSINGBORG (Dagbladet): De norske håndballjentene og Danmark møtes til toppkamp i hovedrunden i kveld og vinneren av matchen er så godt som klar for semifinalene i Göteborg der medaljene skal deles ut neste helg.

Men de danske jentene har tjuvstartet...

På spillerhotellet har nemlig danskene hengt opp julestrømper på dørene til spillernes hotellrom. Ved det som trolig er en glipp har Dagbladets fotograf Bjørn Langsem også fått en julestrømpe hengende på døra. I dag, før Norge-kampen, våknet han opp til en strømpe med gull i. Riktignok en sjokolade-variant.

GULL: Gullsjokolade i julestrømpa fra det danske laget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULL: Gullsjokolade i julestrømpa fra det danske laget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men de danske spillerne tar ingenting på forskudd - til tross for tre strake seire i EM-åpningen.

Danmarks største stjernespillere snakker faktisk ned egne sjanser.

- Det er klasseforskjell på lagene. Norge er gode på alt og vi må ha en maksdag for å slå dem, sier målvakt Sandra Toft til Dagbladet.

- Du mener virkelig at Norge er så mye bedre?

- Ja. Norge er flere klasser bedre enn alle lag her i EM. Motstanderen er avhengig av å ha en god dag. Vi gir aldri opp, men det er ingen tvil om hvem som er favoritter. Det norske laget er sterkt i alle posisjoner, sier Toft, som spiller i Larvik til Dagbladet.

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson bare fnyser av klasseforskjell-utspillet.

- Det er en god, gammeldags uttalelse før kamp. Danskene er smarte. Det har vært i gamet før, sier Hergeirsson til Dagbladet.

GULL-KEEPER?: Danske Sandra Toft på pressetreffet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULL-KEEPER?: Danske Sandra Toft på pressetreffet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Også toppscorer Stine Jørgensen og Kristina Kristensen roser de norske spillerne.

- Vi føler at laget er bedre enn på lenge. Vi har tro på oss selv, men vet hvor gode Norge er. De er et fantastisk lag. Vi trenger et en god start for å henge med. Norge har vært et bra lag i mange år. Jeg håper at vi kan være med å holde samme nivå. Det spiller klokt og kjenner hverandre veldig, sier Kristensen til Dagbladet.

Jørgensen fortsetter:

- Vi har stor respekt for Norge og det blir en tøff kamp. Det er alltid noe spesielt å møte lag der du kjenner mange spillere. Mange norske har vært i dansk liga, sier Jørgensen til Dagbladet.

Norge - Danmark starter klokka 20.45 og vises på TV3.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!