- Humoristisk fall

Men utviste Espen Johnsen innrømmer at han mistet hodet mot Todi Jónsson.

(Dagbladet.no): Start-Rosenborg 5-2.

Etter en halv omgang i Kristiansand kokte det over for landslagskeeper Espen Johnsen. Han ble taklet hardt av Start-spiss Todi Jónsson. Johnsen spratt på beina og gikk rasende mot færingen, og pirket på beinet hans med foten.

Jónsson gikk i bakken, og Johnsen fikk direkte rødt kort. Jónsson fikk gult - trolig for taklingen i forkant.

Mange mente nok han skulle hatt et gult kort også for å filme etter den lille nærkontakten med RBK-keeperen.

Johnsen beklager

Men Espen Johnsen er raus nok til først og fremst å unnskylde for sin egen oppførsel.

- Det er bare å beklage fra min side, jeg mistet hodet litt der, sier han til Canal+.

Men han kan ikke la være å trekke på smilebåndet når han skal bedømme motpartens del i saken.

TØFF TAKLING: Denne taklingen fra Todi Jónsson fikk det til å koke over for Espen Johnsen. - Det svartnet for meg, innrømmer RBK-keeperen, som ble utvist etter å ha tatt igjen mot Start-spissen. Foto: Scanpix
TØFF TAKLING: Denne taklingen fra Todi Jónsson fikk det til å koke over for Espen Johnsen. - Det svartnet for meg, innrømmer RBK-keeperen, som ble utvist etter å ha tatt igjen mot Start-spissen. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var en tøff takling. Han takler som en mann, men det er et interessant og morsomt fall han har etterpå, sier Johnsen.

Seinere i intervjuet omtaler han det som et «humoristisk fall».

Jónsson angrer ikke på noe:

- Jeg kommer inn i en takling, og mener bestemt at jeg treffer ballen. Han sparker etter meg og treffer meg. Etter reglene er det rødt kort, uavhengig av hvor hardt og hvordan han treffer meg, sier den tidligere FC København-spilleren.

Nordlie «planlagt bananas»

Da situasjonen inntraff etter omkring 25 minutter, hadde Jónsson allerede headet inn to mål på Espen Johnsen. Begge etter dårlige unnaboksinger av RBK-keeperen.

Før det igjen hadde Kristofer Hæstad headet inn 1-0 etter åtte minutter.

Start åpnet kampen med en aggressivitet og tenning verdig en serieleder. Kanskje ligger forklaringen i at terner Tom Nordlie framskyndet sitt faste raseriutbrudd med én omgang:

- Vi hadde en «planlagt bananas» før kampen. Vi hadde den sedvanlige vi pleier å ha i pausa før kampen, sier Nordlie, som er kjent for sine tordentaler i garderoben mellom omgangene.

Jónsson-hattrick

Og med tremålsledelse og en manns overtall holdt de koken oppe enda noen minutter. Etter 37 spilte banket Todi Jónsson inn et ekte hattrick bak Ivar Rønningen som overtok keeperjobben da Espen Johnsen gikk i dusjen.

Rosenborg slapp imidlertid tilbake i kampen med ti mann, og Øyvind Storflor hælsparket inn en elegant redusering før pause. I andre omgang var Start passive, og Storflor reduserte enda en gang.

Men i sluttminuttene var Start igjen klart best, og Steinar Pedersen headet inn 5-2 etter 85 minutter. Etter det kunne både Jon Midttun Lie og Stefan Bärlin øket sørlendingenes ledelse.

Høgmo fornøyd

RBK-trener Per Mathias Høgmo var likevel fornøyd med innsatsen til gutta etter at de ble redusert til ti mann.

- Jeg er fornøyd med de siste 60 minuttene. Gutta viste høy moral og mye god fotball. Men vi kommer selvsagt utrolig ulykkelig i gang, sier han til Canal+.

Men Start-ledelsen var aldri i noen reell fare på Kristiansand stadion.

Med Vålerenga-seier i Ålesund var de tre poengene viktige for at Start beholder overtaket også på tabellen. De ligger fortsatt fire poeng foran Oslo-laget, men har spilt en kamp mer enn Rekdals menn.