STERK OG MOTIVERT:
Cecilia Brækhus gleder seg til møtet mot den amerikanske playboymodellen Mia St. John 13. april. Det er en både sterkere og mer motivert Brækhus som ser fram mot neste kamp i Frederikshavn.
Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpix
STERK OG MOTIVERT: Cecilia Brækhus gleder seg til møtet mot den amerikanske playboymodellen Mia St. John 13. april. Det er en både sterkere og mer motivert Brækhus som ser fram mot neste kamp i Frederikshavn. Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpixVis mer

- Hun angriper med hodet først

Cecilia Brækhus mener playboymodellen Mia St. John er sleip.

Cecilia Brækhus har hevet seg både teknisk og fysisk etter kampen mot Anne Sophie Mathis. Det lover ikke godt for Mia St. John.

Playboystjernen møter den tredobbelte norske verdensmesteren i weltervekt i Frederikshavn 13. april, og selv om ikke Brækhus sier det rett ut, så virker hun temmelig sikker på å ta en ny seier - hennes 22. strake som proffbokser.

- Etter Mathis-kampen har jeg hevet meg opp på et nytt nivå. Nå er jeg bedre både teknisk og fysisk. Alt går etter planen rent treningsmessig, så jeg gleder meg virkelig til å gå i ringen mot St. John. Jeg er i form, jeg er sterk, og jeg er der jeg skal være, sier Brækhus til NTB.

Vi møtte henne i et vårlig, men likevel vinterkaldt Berlin i helgen. Brækhus er på hogget seks måneder etter at hun feide franske Mathis ut av ringen i Frederikshavn. Nå er den tredobbelte verdensmesteren i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) klar for nye oppgaver, og hun ser på den forholdsvis lange pausen etter Mathis-kampen som positiv.

Ny motivasjon - Nå er det lenge siden jeg har vært i kamp. Det har gitt meg ny motivasjon og nye krefter. Jeg gleder meg til 13. april, men Mia St. John blir ingen enkel motstander. Hun har en litt merkelig stil og liker å angripe, og hun vil gjerne slå mye.

- Det kan jeg godt gjøre også, men jeg kommer ikke til å være med på å bytte slag med henne. Det har ingen hensikt. Jeg må ikke ta lett på St. John, for hun har gått mange kamper og har enorm erfaring. Dessuten er hun en litt sleip bokser, og hun har møtt de aller beste.

- Jeg vet at hun er flink til å ødelegge for motstanderne sine. Jeg har merket meg et par ting med henne, og en av disse tingene er at hun kommer inn i angrepene sine med hodet først. Det betyr at jeg må være våken hele tiden. Jeg har også merket meg at hun er god både offensivt og defensivt. Det er bra for meg, for da må jeg bruke hele repertoaret mitt. Det er en måte jeg liker å bokse på, sier Brækhus til NTB.

Hun blir regnet for å være den beste teknisk komplette bokseren i kvinnesirkuset i profesjonell boksing, og det er egenskaper hun kan få bruk for mot Mia St. John, som har 47 seirer (18 på knockout), tolv nederlag og to uavgjorte kamper på rekordlisten sin.

Syk Cecilia Brækhus startet 2013 med sykdom, men nå er influensaen ute av kroppen og alle piler peker oppover igjen.

- Jeg slet med en influensainfeksjon i sju uker i januar og februar. Da var det for det meste penicillin som gjaldt, men nå er jeg kvitt sykdommen og har trent veldig bra i lang tid. For det meste har jeg trent her i Max Schmeling Gym ved Olympiastadion i Berlin, men jeg har også vært på to en ukers knallharde treningssamlinger i Kienbaum og Zinnowitz.

Nå er hun tilbake i Berlin og blir i den tyske hovedstaden til hun reiser til Frederikshavn.

- Sparringen har begynt, og denne uken har jeg sparret mot Jessica Balogun. Ved siden av å være sparringpartnere er vi også motstandere og utfordrere til hverandre, men Balogun synes det er greit å sparre mot den beste. Jeg får mye ut av sparringen mot henne, så det er en vinn-vinn situasjon. De neste to ukene kommer det to nye sparringpartnere, forteller Brækhus.

Hun er med andre ord bedre forberedt enn noen gang før møtet med Mia St. John, og til høsten blir det kanskje Holly Holm som står i det andre ringhjørnet. Bedre motivasjon kan ikke Cecilia Brækhus få.

(NTB)