- Hun bare fortsetter videre i ren Bode Miller-stil

Lotte Sejersted mistet en ski i 115 km/t i utforløypa.

KJØRTE UT: Lotte Smiseth Sejersted mistet den venstre skia og kjørte ut i dagens spesialutfor. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KJØRTE UT: Lotte Smiseth Sejersted mistet den venstre skia og kjørte ut i dagens spesialutfor. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Lotte Smiseth Sejersted kalte det «kamikazeslalåm» etter å ha kjempet seg til en imponerende tiendeplass i superkombinasjonen i VM for to dager siden.

I dag ble det mer «dødsalpint» i utforløypa.

19-åringen var halvveis i spesialutforen da den venstre bindingen plutselig løste seg ut, og skia forsvant ut i sikkerhetsnettet.

Veldig rart
Sejersted klarte ikke den neste porten, men viste stor idrett da hun fortsatte på en ski før hun fikk bremset farten noen hundre meter lenger ned.

- Jeg vet faktisk ikke hva som skjedde, jeg kjente bare at det var noe som ikke stemte under meg. Jeg hadde kanskje ikke fullt trykk på ytterskien, men det var veldig rart at den skulle falle av. Men sånt skjer, jeg sjekket bindingene, og det ser ut som de var riktig innstilt, sier ungjenta til NRK.

- Det irriterte veldig mye med en gang, men jeg tenker bare på at jeg har fått vist meg fram i et mesterskap. Det har vært helt fantastisk, kjempegøy, sier hun.

Aamodt med Miller-sammenlikning
Kjetil Andre Aamodt er mektig imponert over ungjenta, som til alt hell kom uskadd fra bakken.

- Der viser hun hvilken atlet hun er, det går i 115 km/t der oppe og hun bare fortsetter videre i ren Bode Miller- stil. Jeg trodde nesten hun skulle fortsette hele veien ned. Hun åpnet aggressivt og bra på toppen, og var ikke veldig langt bak, og så bare forsvinner skia, sier Aamodt på NRK.

Amerikanske Bode Miller gjorde noe liknende i Bormio i 2005 - men han fortsatte helt ned til mål.

Lotte Smiseth Sejersted var 35 hundredeler bak vinner Elisabeth Görgl ved første mellomtid, like før uhellet inntraff.

- At den bindingen løser ut kan hun ikke gjøre noe med, hun må bare ta med seg dette og vite at hun har kontakt med det som er verdenstoppen. Hun er uredd, en atlet og ung, og det er bare å være tålmodig. Hun er ti år yngre enn hun som vinner i dag, sier Kjetil Andre Aamodt.

Østerrikske Görgl tok gullet til slutt, foran Lindsey Vonn fra USA og Maria Riesch fra Tyskland. De var henholdsvis 44 og 60 hundredeler bak vinneren.