Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Kristoffersen:

- Hun betyr mye. Jeg er ikke den letteste å være sammen med

Kristoffersen skryter av kjærestelivet.

SVINGER: Henrik Kristoffersen har hatt en sesong fylt av kontraster, men i skibakken går det bra, og gutten er glad. Her fra storslalåm i Sölden.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SVINGER: Henrik Kristoffersen har hatt en sesong fylt av kontraster, men i skibakken går det bra, og gutten er glad. Her fra storslalåm i Sölden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Humøret mitt varierer etter hvordan det går på ski, går det bra, så går det bra med meg. Går det dårlig, så går det litt verre med humøret. Og til tider er det dessverre de rundt meg det går utover. Sånn er det. Men de fleste mennesker er vel litt sånn, sier Henrik Kristoffersen til Dagbladet.

Det er to dager før han suser ned til enda en vill slalåmseier i Wengen, den fjerde for sesongen, så vi trenger vel ikke legge til at Kristoffersen for tida er blid. Det er et godt år han er inne i nå.

Kjæreste-boost

22-åringen mener han er blitt litt bedre på ski, litt eldre og litt smartere.

Og han er konkret når han blir spurt om hva som har ført til de største forbedringene fra forrige sesong. Én: Han har fått seg dame.

- Hun betyr mye. Det er en del av livet som jeg ikke har hatt tidligere, men som er veldig bra. Hun hjelper meg å få tankene over på andre ting, sier Kristoffersen om kjæresten Tonje Barkenes.

- Hvordan er det for henne å være sammen med en som veksler så mye i humøret, da?

- Jeg tror det går greit, selv om det er mye opp og ned. Det er ikke det letteste å være sammen med en som reiser så mye i seg selv, også dette med humørsvingninger og sånn - det er litt annerledes for henne. I tillegg er det jo mye trøkk rundt til tider. Det kan jeg skjønne at ikke alle takler like greit, men hun har tatt det bra, sier 22-åringen, og får støtte i analysen av den ferske «svigerfar», Lars Kristoffersen.

- Det kan nok gjøre at Henrik tenker litt på andre ting, og det er positivt at det går mindre energi på skigreiene hele tida, sier han til Dagbladet.

- Selv om man må forberede seg godt til enhver tid, og være den 24-timersutøveren som vi snakker om, så er en stor del av det også å tenke på andre ting, spare energi, og da hjelper det å være tett på andre mennesker, mener far Kristoffersen.

Mandelfjerning

Samtidig har kjæresten hatt en direkte rolle i forbedringsnøkkel nummer to for Henrik Kristoffersen, fjerningen av mandlene i sommer.

- Hun tar master i ernæringsfysiologi, og jeg er jo ikke den som er mest glad i å legge på meg. Så der får jeg mye hjelp, og spesielt etter dette med mandlene, da jeg gikk ned mange kilo, sier slalåmfenonemet.

Kristoffersen fjernet endelig mandlene i mai, en etterlengtet operasjon som har gitt umiddelbare resultater, ifølge ham selv.

- Bank i bordet, men jeg har nesten ikke vært sjuk etter det. Jeg våkner ikke om morgenen med grums i halsen lenger, sier 22-åringen, og takker lege Arild Danielsen som tok seg av inngrepet.

- Jeg var hos ham for første gang da jeg var 14-15-16 år, men da var det komplikasjoner som gjorde at jeg ikke kunne ta dem. Så da jeg ble sjuk rundt verdenscupfinalen i fjor, dro jeg rett til ham. Det var sjukt vondt i etterkant, det tok 6-7 uker før jeg var helt smertefri, og jeg mistet mye vekt, som sagt. Men effekten i etterkant har vært veldig bra, sier Kristoffersen.

Kontraster

Etter et år der kontrastene mellom det vi tror forener oss og det som tydeligvis skiller oss har vært på sitt sterkeste på en stund, er Henrik Kristoffersen en fascinerende figur om dagen:

I pågående hjelmkonflikt med Norges Skiforbund, og i diskusjon med idrettsnorge generelt (pluss oss folk ellers, vel), om hva som skal bestemmes av fellesskapet og hvilken makt som fortsatt tilhører den enkelte, fortsetter 22-åringen å levere på aller høyeste nivå i en av de utpreget individuelle idrettsdisiplinene, for et alpinlandslag som i mange år har vært et fyrtårn for samhold og lagarbeidstanken.

Mens Kristoffersen har vunnet fire av fem slalåmrenn i verdenscup denne sesongen, har antall nyhetsartikler merket ‘kristoffersen’ og 'rettssak’ i papir-oppslagsverket a-tekst så langt i samme periode 72. Antall spørsmål Dagbladet kunne få svar på om rettssaken da vi snakket med far og sønn var 0.

Sistnevnte er bare sånn det er og lite å klage over. Men kontrasten mellom de to framstillingene av Henrik Kristoffersen som uovervinnelig slalåmhelt på den ene siden, og pengegrisk egoist på den andre, er ganske påfallende.

Selv hevder Kristoffersen at det ikke er like stor spredning i tilbakemeldingene han får av folk utenfra.

- De fleste tilbakemeldingene jeg får av folk er veldig bra og det er alltid hyggelig. Sånn er det når det går greit på ski. Men det er også hyggelig når folk sier hyggelige ting når det ikke går så bra, sier 22-åringen til Dagbladet.

STØTTESPILLER: Far Lars Kristoffersen er aldri langt unna når det handler om Henrik og skikarrieren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STØTTESPILLER: Far Lars Kristoffersen er aldri langt unna når det handler om Henrik og skikarrieren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Det meste av feedback kommer på sosiale medier, og de fleste som bryr seg kommer fra Østerrike og Norge.

- Jeg har ikke vært så flink de siste månedene til å poste ting og sånn, men jeg prøver å gjøre det jevnlig. Sjøl er jeg jo veldig interessert i motorcross og følger mange der, og jeg syns det er veldig gøy å følge med på dem, så da skjønner jeg greia - det er blitt en del av jobben det også. Det er lettvint, som tilskuer og fan får man innsyn i hva som skjer. Du får høre meninger som er direkte fra folk, og det liker jeg godt, sier han.

V-cuprenn foran VM

I fjor ble det seks seire og en andreplass på Henrik Kristoffersen i verdenscupen, denne sesongen har han mulighet til å gjøre det enda bedre. Første nye triumfmulighet kommer i dag i Kitzbühl.

- Det kjennes ut som ting stemmer ganske ok i slalåm, og da flyter det litt, da er det morsomt å stå på ski. Når det går bra i rennene, da er det rett og slett gøy, sier Henrik Kristoffersen til Dagbladet.

- Jeg har kjent på den følelsen i mange år, men det går jo opp og ned her i livet. Det er alltid litt ekstra morsomt når det går bra, når man kjenner at det flyter, sier 22-åringen.

Verdens beste treningspartner 😁👆🏼💥💦

A photo posted by Tonje Barkenes (@tonjebarkenes) on

Det er under 30 dager til VM-slålåmen i St. Moritz, men skal vi tro Kristoffersen selv, så er ikke det årets store mål.

- Jeg tenker ikke spesielt på det ennå, jeg konsentrerer meg mer om å ta et renn av gangen. Jeg har ikke spesielle mål for VM heller, jeg er egentlig mer hissig på å gjøre det generelt bra i verdenscupen enn å gjøre det bra i ett renn i VM. Jeg hadde så klart tatt et VM-gull over en enkelt verdenscupseier, men jeg tar heller kula før et VM-gull. Jeg vil heller hatt en sesong som den i fjor, enn bare et gull i år, sier nordmannen.

- Kjetil (André Aamodt) sa noe til meg i Stockholm i fjor, det kuleste med dette er å vinne verdenscuprenn. Det har han rett i. Den følelsen av å krysse mållinja og se grønt, det er den opplevelsen jeg lever for, den store opplevelsen med så mye adrenalin. Det er stort å vinne VM, men jeg vil heller oppleve den følelsen flere ganger, sier Henrik Kristoffersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling