Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hun ble kalt «kriminell i spillestilen». Nå kan hun knuse Norges gull-drøm

Slik er håndballjentenes vei mot gullet.

KAN SCORE: Suzana Lazovic er kjent som en knallhard forsvarsspiller, men kan også bidra framover på banen. Foto: Bjørn Langsem
KAN SCORE: Suzana Lazovic er kjent som en knallhard forsvarsspiller, men kan også bidra framover på banen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

• Montenegro - Angola 38-28 (19-13)

HERNING (Dagbladet): Montenegro vant enkelt mot Angola i håndball-VMs åttedelsfinale og møter dermed Norge i kvartfinale onsdag kveld.

TOMINUTTER: Suzana Lazovic ryker på en utvisning mot Angola. Foto: Bjørn Langsem
TOMINUTTER: Suzana Lazovic ryker på en utvisning mot Angola. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Det betyr også at de norske håndballjentene møter en av verdens beste - og tøffeste - forsvarsspillere i Suzana Lazovic (23).

- Jeg skal gi alt mot Norge. De skal få en kamp de aldri glemmer, sier Lazovic til Dagbladet etter kveldens oppgjør.

I fjorårets EM fikk hun direkte rødt kort i kamp mot Sverige og ble kalt «kriminell i spillestilen» av håndball-eksperten Robert Perlskog. I kampen før hadde Lazovic meid ned den nederlandske stjerna Estavana Polman. Det resulterte i at Montenegro-spilleren fikk bot på 18 000 kroner etter grisetaklingene.

Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Onsdag kveld skal Lazovic forsøkte å stoppe norske VM-jenter.

Overlegen start Montenegro tok en knusende enkel seier og etter 04:40 av kampen tok Angola timeout på 5-0. Da var kampen i realiteten avgjort.

Det ble nemlig en småpinlig innledning i Herning.

Angola virket nervøse og slurvet voldsomt i åpningsminuttene. Flere stygge feilpasninger og enkle ballmiss ødela fullstendig. Montenegro ledet etter hvert 10-2 og alt så bekmørkt ut for afrikanerne.

Men så startet storfavoritten å rote og plutselig var stillingen 11-8. Balkan-laget, som var kledd i helhvitt, innså derimot alvoret etter en timeout.

Til pause var stillingen 19-13.

Angola klarte aldri å kjempe seg tilbake i kampen og det ble som forventet en ren transportetappe for Montenegro.

Veien til gullet Det norske laget reiste mandag formiddag fra kystbyen Frederikshavn hvor alle lagets seks kamper er blitt spilt. Ferden gikk 272 kilometer videre til Kolding. Ved seier i kvartfinalen, venter semifinale og finale i Hernings storstue: Boxen.

Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Slik er Norges vei mot VM-gullet:

Kvartfinale (onsdag):

Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Der venter Montenegro. Kvartfinalen spilles onsdag kveld i Kolding.

Semifinale (fredag):

I en potensiell semifinale fredag kveld i Herning venter enten Danmark eller Romania. Begge lagene vant hver sin åttedelsfinale søndag.

Finale (søndag):

Den store VM-finalen spilles søndag i Herning. Der kryr det av potensielle motstandere for det norske laget: Nederland, Frankrike, Polen, Russland og er alle finalekandidater. Polen vant overraskende mot Ungarn i åttedelsfinale mandag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media