Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hun blir den første kvinnelige dommeren i tysk Bundesliga

Bibiana Steinhaus (38) blir historisk. 

SKAL DØMME I UNDESLIGA: Bibiana Steinhaus blir den første kvinnelige dommeren i den øverste divisjonen i Tyskland. Foto: BPI/REX Shutterstock/BPI/REX/NTB Scanpix
SKAL DØMME I UNDESLIGA: Bibiana Steinhaus blir den første kvinnelige dommeren i den øverste divisjonen i Tyskland. Foto: BPI/REX Shutterstock/BPI/REX/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Det er blant annet tyske Frankfurter Allgemeine Zeitung som melder at den kvinnelige dommeren Bibiana Steinhaus (38) skal dømme i Bundesliga fra neste sesong.

Steinhaus har allerede dømt herrer i andredivisjon i Tyskland. Noe hun har gjort siden 2011.

- Det har alltid vært en drøm for meg som dommer å dømme i Bundesliga. Det at den drømmen blir realisert, er selvfølgelig veldig gledelig for meg, sier Steinhaus ifølge avisa.

Hun blir dermed den aller første kvinnelige dommeren på det høyeste nivået i tysk fotball. Hun ble profesjonell dommer i 1999 da hun dømte i Bundesliga for kvinner.

Hun var en av 16 dommere som dømte under VM for kvinner i 2011. Der dømte hun blant annet finalen mellom Japan og USA. Hun dømte de samme lagene i OL-finalen i 2012.

Toppserien for kvinner her hjemme kan du forøvrig se direkte på Dagbladet.no.

Her er rundens kamper (6. serierunde):

Klepp - Vålerenga , lørdag 14.30.

Stabæk - Sandviken , lør. 15:00.

LSK Kvinner - Trondheims-Ørn , lør. 15:00

Grand Bodø - Røa, søn. 17:00

Medkila - Avaldsnes , man. 18:00

Arna-Bjørnar - Kolbotn, tirs. 17:00