FORKLARTE SEG: Gjennom sin forsvarer forklarte Oscar Pistorius hvordan han opplevde drapskvelden. Foto: NTB Scanpix.
FORKLARTE SEG: Gjennom sin forsvarer forklarte Oscar Pistorius hvordan han opplevde drapskvelden. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

- Hun døde i armene mine

Slik forklarer Pistorius dødsdramaet.

(Dagbladet): Oscar Pistorius var inne til den første av to dager i retten i Pretoria i Sør-Afrika i dag.

Gjennom sin forsvarer Barry Roux forklarte han med egne ord hvordan han har opplevd dagen kjæresten Reeva Steenkamp ble skutt og drept.

Forsvarer Roux leste opp en uttalelsen med Pistorius til stede i dag. Pistorius er siktet for drapet på kjæresten.

- Jeg er en voksen mann, en innbygger i Sør-Afrika og ber om å bli løslatt mot kausjon. Jeg kan ikke forstå at jeg tiltales for drap, spesielt overlagt drap. Jeg hadde ingen intensjon om å drepe Reeva, forteller Pistorius.

- Ingenting er lenger unna sannheten enn at jeg planla å drepe kjæresten min, forteller han.

- Forelsket
Aktor mener Pistorius skjøt og drepte Steenkamp gjennom badedøra.

- Den 13. februar skulle Reeva gå ut med vennene sine, og jeg skulle treffe en av mine venner. Men hun ville bli hjemme.

- Vi ble enige om å tilbringe kvelden hjemme.Rundt klokka 22 var vi på soverommet. Hun drev med yoga og jeg så på tv uten protesene mine. Senere gikk vi og la oss. Hun hadde kjøpt valentinsgave til meg og vi var dypt forelsket.

Lyder fra badet
Aktor la fram påstand om at Pistorius satte på seg protesene, gikk sju meter bort til badet, og startet å skyte mot døra. Forsvaret ønsker at det blir lagt fram bevis for dette i morgen.

- Jeg har vært utsatt for innbrudd og trusler tidligere. Derfor sover jeg med en 9 mm pistol under puta. Jeg våkna og tenkte å stenge igjen døra da jeg hørte en lyd fra badet. Jeg kjente skrekken komme, forteller Pistorius.

Han sier at han tok med seg pistolen, beveget seg mot badet og ropte til inntrengeren.

- Jeg trodde Reeva lå i senga. Jeg ropte at inntrengeren skulle forlate huset og at Reeva skulle ringe politiet.

- Ettersom jeg ikke hadde protesene mine på meg, kjente jeg meg sårbar. Både for meg selv og Reeva. Jeg skjøt et skudd gjennom badedøra.

- Så oppdaget jeg at Reeva ikke lå i senga. Det var da det slo meg at hun kanskje var på badet.

Deretter gikk han tilbake for å skaffe hjelp.

- Jeg satte på protesene og gikk ut på balkongen og ropte etter hjelp. Jeg åpnet badedøra og Reeva levde. Jeg ringte etter hjelp, løftet henne og bar henne ned trappa. Jeg prøvde å redde henne, men hun døde i armene mine. Jeg kan ikke forstå over mye lidelse jeg har forårsaket. Jeg stoler på det sørafrikanske rettssystemet og at det vil vise at jeg ikke drepte Reeva.

I helga meldte flere medier at politiet hadde funnet et balltre inne i huset.

- Jeg brukte balltreet til å slå meg gjennom badedøra, forteller han.

- Jeg har ingen planer om å forsøke å påvirke vitner, og jeg er ikke tidligere dømt. Jeg er en internasjonal stjerne, og kan ikke flykte fra rettssaken. Jeg er villig til å legge igjen passet mitt om jeg slipper ut mot kausjon, sier han.

Partene møtes igjen i retten klokka åtte i morgen norsk tid.