Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hun dukket opp med fikset PSG-drakt i musikkvideo. Nå krever klubben at den fjernes innen 24 timer

Artisten M.I.A kan ende opp i retten.

VISER SEG FRAM: Artisten M.I.A viste seg fram med en egenkomponert PSG-drakt i sin siste musikkvideo (innfelt). Til høyre ser du Zlatan Ibrahimovic med den originale drakten. Foto: Christophe Petit/EPA/NTB Scanpix
VISER SEG FRAM: Artisten M.I.A viste seg fram med en egenkomponert PSG-drakt i sin siste musikkvideo (innfelt). Til høyre ser du Zlatan Ibrahimovic med den originale drakten. Foto: Christophe Petit/EPA/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den britiske artisten som går under navnet M.I.A (Mathangi «Maya» Arulpragasam) har satt sinnene i kok hos den franske storklubben Paris Saint-Germain.

Bakgrunnen er at 40-åringen bruker drakta til PSG for å fremme et politisk budskap i musikkvideoen til hennes nye singel «Borders».

Normalt står selskapet «Fly Emirates» oppført som sponsor på drakta til den franske klubben, men M.I.A har gjort reklamenavnet om til «Fly Pirates».

Låta handler om Europas håndtering av den store flyktningstrømmen som har oppstått de siste månedene etter krigen i Syria, og den justerte drakta fremmer dette budskapet.

PSG har nå sendt et brev der de truer artisten med rettslige skritt dersom videoen ikke fjernes innen 24 timer.

«Vi fikk en ubehagelig overraskelse da vi fant ut at artisten dukker opp med vår offisielle drakt, og at den var forandret fra Fly Emirates til Fly Pirates», står det blant annet å lese i brevet.

Artisten har selv lagt ut brevet på sin Twitter-profil.

«Mer enn å være overrasket er at vi faktisk ikke forstår hvorfor vi blir assosiert med dette gjennom vår logo og offisielle drakt», står det videre å lese.

PSGs markedssjef Jean-Claude Blanc forteller også i det fire sider lange brevet at klubben har donert 1 million euro til flyktningkrisa.

Mange personer har engasjert seg i debatten, og artisten får mye støtte i sosiale medier. Hun spør også fansen hva hun skal gjøre på Instagram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media