Hun er dessverre en trønder for mye

På Lerkendal sitter en kvinne som uten problemer kunne overtatt etter Siem. Men Tove Moe Dyrhaug får ikke jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) HUN LEDER NORGES største fotballklubb med stø hånd, kjenner mekanismene og menneskene og nyter stor respekt i bransjen. Ikke minst blant dressene. Så hvorfor, når administrasjonen i Norges Fotballforbund er så manko på kvinner, kan ikke Rosenborg-direktør Tove Moe Dyrhaug (50) tilbys den ledige jobben etter Kjetil Siem?

Svaret er fotballpresident Terje Svendsen.

DA FOTBALLTINGET DEN siste helga i februar valgte Terje Svendsen fra Rosenborg som Yngve Halléns etterfølger var det ingen som visste noe om Kjetil Siems framtid. Ei heller Kjetil Siem. Gianni Infantinos presidentskap i FIFA var jo bare to dager gammelt da også NFF fikk ny president. Ingen hadde begynt å tenke på hvem som skulle fylle den nye FIFA-presidentens indre krets av personlige rådgivere. Men 17. mai fikk vi vite at Kjetil Siem er en av dem.

Dagen etter begynte spekulasjonene rundt hvem den neste NFF-sjefen blir.

TOVE MOE DYRHAUG var en av de første tankene som ble tenkt. Ikke fordi hun er kvinne. Bare fordi hun er drivende dyktig. Men fordi en fotballpresident fra Rosenborg ikke kan hente den neste generalsekretæren fra favorittklubben sin - den politiske og den administrative lederjobben på Ullevaal Stadion kan jo ikke begge besettes av folk fra den samme klubben, atpåtil RO-SEN-BORG - så har den ballen sluttet å sprette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer