KLAR FOR KAMP:  Etter en hektisk vinter gleder Brækhus seg til å komme tilbake i ringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
KLAR FOR KAMP: Etter en hektisk vinter gleder Brækhus seg til å komme tilbake i ringen. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Hun er en av de tøffeste kvinnelige bokserne

Cecilia Brækhus før tittelkamp.

Brækhus setter sine tre VM-belter på spill mot Jessica Balogun i Schwerin lørdag. Den norske boksedronningen venter en skikkelig utfordring.

Sist bokserne møttes i Herning i 2012, vant Brækhus på poeng. Det gjør henne til én av tre kvinner som har slått den tyske bokseren som går under kallenavnet «The Hammer».

- Jeg gleder meg til utfordringen. Jeg ser fram til å teste meg mot Balogun igjen. Hun ga meg en god kamp for to år siden, og jeg venter det samme i Schwerin, sier Brækhus i en pressemelding fra promotorselskapet Sauerland.

Balogun slo bosniske Edita Lesnik på teknisk knockout i sin siste kamp i april. Før det holdt hun i ti runder, men tapte da hun gikk opp to vektklasser for å utfordre Christina Hammer om to VM-titler i mellomvekt.

- Jeg har stor respekt for Balogun. Hun er en eksplosiv bokser med god teknikk og en utrolig kampvilje. Hun er en av de tøffeste kvinnelige bokserne rundt forbi, sier Brækhus.

Fram og tilbake Den norske 32-åringen er verdensmester i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council) og WBO (World Boxing Organization). Alle titlene settes på spill i lørdagens kamp.

Siden Brækhus' forrige kamp, seieren over Myriam Lamare i februar, har hun brutt samarbeidet med Sauerland før hun nylig bestemte seg for å undertegne en ny avtale med promotoren.

Hun har hele veien fortsatt å jobbe med Otto Ramin, som ble hentet inn som trener før juletider i fjor.

 DEN GANG DA:  Cecilia Brækhus (t.h.) vant forrige gang hun møtte Jessica Balogun i 2012. Foto:Erlend Aas / NTB scanpix
DEN GANG DA: Cecilia Brækhus (t.h.) vant forrige gang hun møtte Jessica Balogun i 2012. Foto:Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Otto er en fantastisk trener. Vi hadde bare to måneder sammen før Lamare-kampen. Siden det har vi lært hverandre å kjenne, og vi har en virkelig god forståelse.

Etter planen Treningsarbeidet har ifølge Brækhus gått meget bra i forkant av hennes første kamp på fire måneder.

- Alt har gått etter planen. Jeg føler meg bra. Jeg er i god form og kan ikke vente på å komme tilbake i ringen og gjøre det jeg elsker, sier hun entusiastisk.

- I gymmen har vi jobbet med å forbedre mine styrker. Jeg er en naturlig bokser, så mye har handlet om å utvikle bevegelser og fotarbeid. Jeg tror vi får se utbyttet av dette 7. juni, legger Brækhus til.

Hun går i ringen i Tyskland lørdag kveld. Norske bokseentusiaster kan de kampen på Viasat 4.

(NTB)