Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hun er en av verdens mest ettertraktede

Lunde ferdig i Györ.

FERDIG I GYÖR: Katrine Lunde gir seg i Györ etter sesongen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FERDIG I GYÖR: Katrine Lunde gir seg i Györ etter sesongen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Katrine Lunde bestemte seg i går for å benytte seg av en klausul i kontrakten som gjør at hun er ferdig i Györ etter sesongen.

- Det er ikke uventet. Jeg vet at hun har hatt uenigheter over tid når det gjelder kontrakten, så det overrasker ikke. Hun er jo gravid, så for hennes egen del håper jeg det har vært en ordentlig dialog mellom klubb og spiller. Men hun er verdens beste målvakt, og veldig mange er interessert i å sikre seg henne, sier TV2s håndballekspert Randi Gustad til Dagbladet.

Lunde har spilt i Györ siden 2010, og har vunnet Champions League med klubben.

- Hårreisende Da Dagbladet møtte Katrine Lunde i november, fortalte hun om et skrantende forhold til Györ. Da det ble klart at hun var gravid, svarte klubben med å halvere lønna hennes.

Overfor Dagbladet ønsker ikke Lunde å gå nærmere inn på hvorfor hun gir seg i klubben, men forteller om en god dialog og at det har vært en vanskelig avgjørelse. Men når det gjelder behandlingen Lunde fikk i den ungarske klubben etter at hun ble gravid, kaller Gustad den «hårreisende».

- Sett utenfra er det hårreisende. Det er sikkert mye jeg ikke vet her, men om man vet at det gjøres forskjell på spillere... Nå kjenner ikke jeg lovverket der eller innholdet i kontrakten, men det ville vært utenkelig i Norge.

Gustad er utdannet advokat. Hun tror det ville skapt store reaksjoner dersom det samme hadde skjedd i Norge.

- Det ville blitt ramaskrik og rabalder. Man har andre regler i Norge, og spillere kan forhandle seg til avtaler utover vanlige standarder. Jeg vet ikke kontraktsbestemmelsene for Katrines del, men sett utenfra er det hårreisende, sier Gustad til Dagbladet.

Håper på Norge-retur Da Lunde ga klubben beskjed om at hun gir seg, var presidenten lei seg, og de virket innstilt på å bruke henne når hun er tilbake etter fødselen. Lunde har termin i mars.

- Både som leder og personlig er jeg veldig lei meg for at Katrine gir seg. Vi ønsker å gi alle våre spillere service og betingelser i verdensklasse, og vi har forsøkt å beholde Katrine. Vi har merket at hun har vært borte (på grunn av graviditeten), og håper å sikre mer suksess før sesongen er over. Karrieren hennes har vært en stor suksess, og vi ønsker Katrine og hennes ufødte barn lykke til, sier klubbpresident Kelecsényi Erno til Györs hjemmesider.

Dagbladet er kjent med at flere klubber er interessert i å sikre seg 34-åringen. Hun sier selv at hun kunne ønske seg ett år til i utlandet, men Gustad håper at hun gjør en retur til Norge - og gjerne i moderklubben Våg Vipers, der også tvillingsøsteren Kristine spiller.

- Jeg håper virkelig at hun kommer tilbake til Norge, gjerne for sin egen moderklubb, slik at vi får dem på kartet igjen. Men hun er verdens mest ettertraktede, og hun må tenke på sin egen karriere og familie, sier Gustad.