- Hun er en fantastisk flink dame

Rosenborg sjokkerte Fotball-Norge ved å sparke Hroar Stjernen i juni. Nå kan Moe Dyrhaug bli ny klubbleder.

FORNØYD Styreformann i Rosenborg, Ivar Koteng, skryter av Tove Moe Dyrhaug. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FORNØYD Styreformann i Rosenborg, Ivar Koteng, skryter av Tove Moe Dyrhaug. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng overrasket den norske fotballfamilien da Hroar Stjernen ble sparket som klubbens daglige leder 26. juni. Uken etter ble Tove Moe Dyrhaug konstituert i jobben - en rolle hun fremdeles har. Nå kan den midlertidige løsningen vise seg å bli permanent. 

- Det kan jeg ikke si noe om, men vi har blitt enige om å la det være som nå til etter sesongen, sier Koteng til Dagbladet, samtidig som han bekrefter at styret er strålende fornøyd med jobben Moe Dyrhaug har gjort så langt.

- Den har vært veldig bra. Hun er en fantastisk flink dame, skryter Koteng.

Utelukker det ikke Etter Moe Dyrhaug takket ja til rollen som midlertidig leder for halvannen måned siden, sa hun til Dagbladet at det var uaktuelt å ta over ansvaret på fast basis. Nå er hun ikke like kategorisk. 

- Jeg trives godt i Rosenborg, og har egentlig ikke reflektert over det. Det har vært mye gjøre, sier Moe Dyrhaug til Dagbladet nå.

- Har du fått tilbud om å ta over jobben permanent?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Styreleder Koteng forteller til Dagbladet at prosessen med å finne en ny daglig leder ikke har startet og at Moe Dyrhaug uansett vil bli sittende i posisjonen ut året.

- Da jeg tok på meg jobben visste jeg egentlig at 2013 ville gå, sier Moe Dyrhaug.

- Ingen problem At Rosenborg ikke en gang har startet prosessen med å finne Stjernens arvtager, synes ikke kubblegende Bent Skammelsrud er rart.

- Det fungerer nok så godt med Moe Dyrhaug at det ikke gjør noe, sier Skammelsrud til Dagbladet.

Han utelukker derimot ikke at trønderne og Moe Dyrhaug allerde har kommet et godt stykke på vei i samtalene om den ledige jobben.

- At de ikke har begynt ennå, det er jeg ikke helt sikker på, sier Skammelsrud.

Både Koteng og Moe Dyrhaug er klar på at det fokuseres 100 prosent på det sportslige. Det vil si gullkampen i Tippeligaen og jakten på et nytt cuptrofé.

- Det er det aller viktigste nå. Vi jobber fortsatt etter de strategiene som har blitt lagt, samtidig som kampprogrammet er tett. For meg er hverdagen helt vanlig, sier Moe Dyrhaug.

- Har jobben gitt mersmak?

- Jeg trives godt i Rosenborg. Mer vil jeg egentlig ikke si, er Moe Dyrhaugs svar til Dagbladet.