TILBAKE I BLÅTT:  Caroline Graham Hansen er Stabæk-spiller i hvert fall fram til sommeren. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE I BLÅTT: Caroline Graham Hansen er Stabæk-spiller i hvert fall fram til sommeren. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Hun er en klassespiller. I fjor var hun Norges beste kvinnespiller

Hjemvendt Graham Hansen vil by på show.

ULLEVAAL (Dagbladet): Utenlandsoppholdet i Sverige ble ikke som planlagt. Hun dro til Tyresö i fjor høst. I år er stortalentet Caroline Graham Hansen tilbake i Stabæk-trøya.

Hun skal fullføre videregående. Og da var det godt å komme hjem.

Nå har hun en avtale med Stabæk i hvert fall fram til sommeren.

- Hva som skjer etter det vet jeg ikke. Det kommer an på. Jeg står helt fritt til å bestemme hvor jeg vil være, sier Graham Hansen til Dagbladet.

- Klassespiller Tilbakekomsten presser fram de store superlativene hos ekspertene:

- Hun var jo en stjernespiller i fjor. Den store, store profilen i norsk fotball. Hun har ferdigheter på et internasjonalt nivå. En profil med en stor P i Norge, sier NRKs ekspert Olav Traaen. Få kjenner den norske Toppserien bedre.

- Hun er en klassespiller. I fjor var hun Norges beste kvinnespiller. Så blir det spennende å se hvordan det blir i framtiden, sier han til Dagbladet.

Selv om Graham Hansen er den største, trekker Taaen fram andre profiler han tror kommer til å prege årets toppserie:

- Synne Jensen er et stort talent for Kolbotn. Elise Thorsnes har vært toppscorer i tre forskjellige klubber (Røa, Arna Bjørnar og Stabæk),Isabell Herlovsen hadde et trøblete år i fjor, men er tilbake.  Lene Nysjåland, også LSK, skal du se opp for.

- Og Avaldsnes har noen herlige offensive spillere i i Magnusdottir og brasilianerne Rosana og  Debinja. Litt ujevne prestasjoner i 2013, men på sitt beste beriker de ligaen.

Byr på show For norsk fotball er hjemkomsten gode nyheter. 

Toppserien hadde kick-off i dag. Da ble hun dratt fram. En promovideo viste stortalentets lekre overstegsfinter mens hun snurret rundt med forsvarsspillere.

- Jeg er god én mot én, jeg tør å utfordre. Det er uforutsigbarheten som er min sterke side, sier Graham Hansen til Dagbladet.

Selv om det er showet som er blitt forsen til talentet, er hun en lagspiller:

-  Jeg er fornøyd når vi går av banen og har tatt tre poeng, og jeg har bidratt og utviklet meg.

Talentet lever godt med favorittstempelet Stabæk har:

- Vi tok jo to titler i fjor og har mye gode spillere. Det er ikke tilfeldig at vi har favorittstempelet.  Det blir spennende å se hvordan det arter seg ut over i sesongen.