Hun er FIFAs første kvinnelige generalsekretær

Fatma Samoura.

NY JOBB: FIFA ansatte fredag sin første kvinnelige generalsekretær. Valget falt på Fatma Samoura fra Senegal. Foto:  AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN
NY JOBB: FIFA ansatte fredag sin første kvinnelige generalsekretær. Valget falt på Fatma Samoura fra Senegal. Foto: AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FIFA ansatte fredag sin første kvinnelige generalsekretær. Valget falt på Fatma Samoura fra Senegal.

Den nye FIFA-presidenten Gianni Infantino sa nylig at han ønsket å bruke sommeren på å finne rett kandidat, som deretter kunne ansettes under FIFA-rådsmøtet i september.

På FIFA-kongressens siste dag ble det imidlertid klart at den nye generalsekretæren er Fatma Samoura, som i 20 år har hatt sitt virke i FN-systemet. Sist har hun hatt ansvaret for utviklingsprogrammer i Nigeria. Hun har ingen tidligere tilknytning til fotballen.

- Beæret Annonseringen kom som en stor overraskelse på kongressen, som var ment å konsentreres rundt reformarbeid for å få rydde opp i en organisasjon som har blitt fanget i en enorm korrupsjonsskandale.

- Dette er en fantastisk dag for meg, og jeg er beæret over å ta rollen som generalsekretær i FIFA, sier Samoura i en uttalelse.

- Jeg ser fram til å bidra med min erfaring og jobbe med det viktige reformarbeidet som allerede er i gang i FIFA.

Senegaleseren vil begynne i midten av juni etter å ha gått gjennom en kvalifikasjonstest administrert av en uavhengig komité.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer