FORTSETTER SEIERSREKKA? Tora Berger har vunnet tre av tre mulige løp. Ole Einar Bjørndalen tror hun kan fortsette seiersrekka gjennom de to neste helgene også. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX SVERIGE
FORTSETTER SEIERSREKKA? Tora Berger har vunnet tre av tre mulige løp. Ole Einar Bjørndalen tror hun kan fortsette seiersrekka gjennom de to neste helgene også. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX SVERIGEVis mer

- Hun er frekk, prater mye «skit» og er i godt humør

Bjørndalen misunner Tora Berger.

Verdens mestvinnende skiskytter gjennom tidene tror landslagsvenninnen Tora Berger (31) fortsetter seiersrekken med sprinttriumf fredag.

Ole Einar Bjørndalen (38) vant selv åtte individuelle verdenscupseirer på rad, dog ikke i samme sesong. Mannen med 93 verdenscupseirer i skiskyting bak seg hadde også fem triumfer på rad i januar 2005. Skiskytterkongen tror dronning Berger tangerer den når kommende verdenscuphelg er omme i østerrikske Hochfilzen.

- Det er bare to, tre løpere som kan slå henne, så sjansen er stor for at hun utvider seiersrekken. Gjør hun nok «normale» renn, kan det bli mange flere seirer etter hverandre. Hun har kontroll og er sulten nå. Det tilsier at hun vil gjøre det bra videre også, sier Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Seiersrekorden tilhører den svenske legenden Magdalena Forsberg, som i desember 2000 og januar 2001 herjet vilt med Liv Grete Poiree og co. og gikk inn til åtte enkelttriumfer på rad.

Misunnelig Skal lesjingen opp på det nivået, må hun stå ubeseiret tilbake også etter verdenscuprunden med sprint, jaktstart og fellesstart i slovenske Pokljuka 16. desember.

- Jeg misunner henne følelsen hun bærer på nå. Det ville vært fint å ha det sånn. Hun er frekk, prater mye «skit» og er i godt humør om dagen. Jeg kjenner meg absolutt igjen. Det er morsomt når ting flyter, og hun fortjener det veldig. Tora er på sitt aller beste nå, konstaterer skiskytterkongen.

Tre triumfer av tre mulige ble det i sesongstarten i svenske Östersund sist helg. Den personlige rekorden med fire på rad fra januar 2011 kan bli tangert allerede fredag.

- De løpene var jeg ferdig med kvelden etter siste renn, så tok jeg litt fri i hodet et par dager. Det skjer ganske ofte. Heldigvis har jeg ingen veldig alvorlig jobb, så det har ingen stor betydning om jeg tar fri i hodet noen dager, skratter Berger.

MISUNNELIG: Ole Einar Bjørndalen har selv opplevd å være like suveren som Tora Berger er nå, og sier han misunner henne den gode følelsen. Her er de to fotografert sammen på Toppidrettssenteret før sesongen. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
MISUNNELIG: Ole Einar Bjørndalen har selv opplevd å være like suveren som Tora Berger er nå, og sier han misunner henne den gode følelsen. Her er de to fotografert sammen på Toppidrettssenteret før sesongen. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg tar med videre det som var bra i åpningsrennene, retter på det jeg ikke var helt fornøyd med, og så skal jeg prøve å gjøre det enda bedre til helgen. Ting kan fort snu. Positivt er det å ha trygghet i skytingen, men jeg må jobbe hardt og kan ikke hvile på laurbærene.

Stående flopp Blant mennene er det størst forventninger til verdenscuptoer Emil Hegle Svendsen (27) - om trønderen løser marerittet stående skyting i Hochfilzen. Ni bomskudd (av 30) ble det i Östersund. Liggende er Svendsen feilfri hittil.

- Jeg blir nødt til å få det til å løsne, men det er bare spørsmål om tid. Jeg er ikke fornøyd før jeg når toppen igjen. Selvtilliten blir dårligere med dårlig skyting, men jeg føler meg samtidig sikker på jobben som er gjort i høst. Det er noe teknisk jeg gjør feil, og det jobber jeg hardt med, sier Emil Hegle Svendsen til NTB.

Verdenscuphelgen byr på sprint fredag, jaktstart lørdag og stafetter søndag.

(NTB)