- Hun er ingen rasist

- Hånlig, patetisk og tåpelig. Anne Thidemann er garantert ingen rasist. Hun er snill som et lam, sier John Ertzgaard om Okeke-trener Einar Saglis beskyldninger mot friidrettspresidenten.

Ertzgaard, Quincy Douglas og Fernando Ramirez slår nå ring om Thidemann.

Både TV2 og Aftenposten har de siste dagene gjengitt Einar Saglis vurderinger av friidrettspresidenten spesielt og idretts-Norge generelt. Sagli mener Aham Okeke forskjellsbehandles, og skriver i sitt debattinnlegg: «...jeg håper for idrettens skyld at dette ikke har noe med hudfarge å gjøre.»

Friidrettspresident Anne Thidemann har til nå ikke tatt til motmæle, men slår nå tilbake:

- Disse påstandene er grove og krenkende. De tar utgangspunkt i usannheter.

Sjokkerte

Beskyldningene mot Thidemann har blitt tema blant eliteutøverne. Sprinterne John Ertzgaard og Fernando Ramirez og 400 meterløper Quincy Douglas er smått sjokkerte:

- Jeg har vurdert å ringe til Anne og fortelle henne at vi støtter henne. Hun er 100 prosent sikkert ikke rasist. Jeg er ømfintlig for sånt, og hadde sagt fra med en gang om jeg hadde merket noe, sier John Ertzgaard.

Han skjønner at friidrettspresidenten har det tungt:

- Jeg har snakket mye med henne før. Hun griner jo for ingenting. Vi backer henne fullt og helt, sier han.

Ingen reaksjoner

Fernando Ramirez har hatt sine feider med både Thidemann og Friidrettsforbundet. Men aldri om rasisme.

- Rasist er hun ikke. Jeg, John og Quincy har snakket om dette. Jeg tror alle er enige, sier Ramirez, som til daglig jobber mot rasisme gjennom Antirasistisk Senter.

Thidemann mener Aftenposten og TV2 har et selvstendig ansvar for Saglis uttalelser, men planlegger foreløpig ingen reaksjoner:

- Jeg registrerer det som sies, men vurderer ingenting.

  • Søndag tas troppen til innendørs-EM ut. Aham Okeke er kvalifisert på 60 meter.