SUPERSØSKEN: Både Stine og Even Hovland gjør det bra i fotball. Men å klatre ut av landslagsstopper og Nürnberg-spiller Evens skygge, tror lillesøster Stine blir vanskelig. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet     .
SUPERSØSKEN: Både Stine og Even Hovland gjør det bra i fotball. Men å klatre ut av landslagsstopper og Nürnberg-spiller Evens skygge, tror lillesøster Stine blir vanskelig. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .Vis mer

Stine Hovland om broren Even Hovland:

Hun er landslagsstopperens søster: - Den skyggen er ganske vanskelig å klatre ut av

Sandvikens midtstopper, Stine Hovland, har broren som forbilde.

Se Toppserien direkte her!

(Dagbladet): Sandviken har levert to uavgjorte kamper på de to innledende rundene i Toppserien. Begge ganger har de tatt ledelsen, før utlikningsmålet har kommet helt på slutten av kampen.

Mot Trondheims-Ørn for to uker siden, så Stine Hovland (26) lenge ut til å bli matchvinner, før utlikningsmålet kom i det 90. minutt.

PROTESTERTE: Klepps kaptein Maria Thorisdottir fikk direkte rødt kort i 1-6 tapet mot LSK Kvinner. Se situasjonen her. Video: Fotball Media Vis mer

- Vi har vel kommet greit ut av det så langt, men resultatene har ikke gått vår vei. Vi har hatt stang ut istedenfor stang inn, for å si det sånn, sier Hovland til Dagbladet.

Ser opp til broren

Du kjenner kanskje etternavnet. Og ja - Stine Hovland er lillesøsteren til Nürnberg- og landslagsstopper Even Hovland (28).

- Hvordan har dere begge blitt så gode?

- Ja, si det, det er et godt spørsmål. Vi har hatt veldig interesse av fotballen, og gått til trening når det føltes som verst. Vi har fått god oppfølging, og hatt motivasjon og følt trivsel. Det ligger en del trening bak, men lysten til å bli god er viktig, sier Stine Hovland.

BROREN: Landslagsspiller Even Hovland. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BROREN: Landslagsspiller Even Hovland. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Også har de hatt viktige støttespillere i foreldre som har fulgt søsknene jevnt opp. Hadde de trening eller kamp samtidig, delte de seg slik at begge fikk deltatt. Også brukte de selvfølgelig hverandre som treningspartnere iblant.

- Det er først i de senere årene jeg innså hvor god han var. Og da så jeg virkelig opp til ham. Først da jeg lykkes, skjønte jeg hvor stort han egentlig har gjort det, sier Stine Hovland.

Klatre ut av skyggen

Mens Stine bor i Åsane og spiller for Sandviken, har karrieren tatt Even Hovland til Tyskland og Nürnberg. Men de to holder jevn kontakt på telefon. I tillegg har Stine nå fått to tantebarn der som hun vil holde kontakt med.

- Han er et forbilde for meg. Jeg får ofte «lykke til»-meldinger, og vi snakker på telefon. Han følger med meg, og jeg føler med på ham. Men det går jo ikke bare i fotball, forteller hun.

- Har du planer om å klatre ut av din brors skygge?

- Nei, jeg kan ikke si det. Foreløpig er den skyggen ganske vanskelig å klatre ut av. Han har opplevd noe jeg nok aldri kunne opplevd på damesiden. Men sånn er det. Man kan vel ikke akkurat sammenligne det, sier Hovland.

Hun fortsetter:

- All ære og respekt for det han har fått til.

En tøff kamp

Hovland jobber som barnehagelærer i tillegg til å spille fotball på toppnivå for Sandviken.

I helgen møter de Kolbotn på hjemmestadion Varden Amfi.

- Det blir en tøff kamp. Vi er skikkelig sugne på revansje etter to uavgjorte kamper. Vi skal absolutt gi dem kamp, sier Hovland.

Til tross for at hun har scoret innledningsvis i Toppserien, benekter hun at hun er en målfarlig spiller.

- Nei, jeg vil ikke kalle meg det. Men jeg har et mål om å bli mer målfarlig. Jeg spiller jo bak. Men i fjor scoret jeg to mål, det har jeg en plan om å doble i år, sier hun.

Helgas runde i Toppserien:

Lørdag:

Sandviken-Kolbotn 15.00.

Trondheims-Ørn-Vålerenga 15.00.

Røa-Arna-Bjørnar 17.00 (NRK).

Søndag:

Medkila-Klepp 13.00.

Avaldsnes-Stabæk 14.00.

LSK Kvinner-Grand Bodø 18.00.

FORBANNA: Haugesunds Filip Kiss fikk Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg til å se rødt da førstnevnte plutselig falt i bakken uten kontakt. Video: Fotball Media Vis mer