NY TOPP: Karen Kvalevåg er ansatt som ny generalsekretær i Norges idrettsforbund. Hun starter i oktober. Foto: Thomas Rasmus Skaug /
NY TOPP: Karen Kvalevåg er ansatt som ny generalsekretær i Norges idrettsforbund. Hun starter i oktober. Foto: Thomas Rasmus Skaug /Vis mer

Karen Kvalevåg:

Hun er ny generalsekretær i Norges idrettsforbund

På Ullevaal stadion.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norges idrettsforbund (NIF) presenterte i dag Karen Kvalevåg (51) som ny generalsekretær i forbundet.

- Jeg vil takke idrettsstyret for tilliten. De har valgt meg til denne spennende jobben. Dette blir spennende på alle måter, sier Kvalevåg.

Kvalevåg har tidligere hatt toppjobber i blant annet Maxbo, Oslo Maraton AS og Løvenskiold Handel.

- Jeg er glad for åpenheten som nå er vist og det gjør at vi kan jobbe sammen om et sterkt NIF. Vi ønsker et godt samarbeid på tvers av særforbund og idrettslag, sier Kvalevåg.

Foto: Thomas Rasmus Skaug
Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

God prosess

Idrettspresident Tom Tvedt forteller:

- Det har vært noen hektiske dager. Vi har i dag valgt å komme hit. Det er den mest spennende utfordringen å presentere ny generalsekretær. Vi er en stor frivillig organisasjon, sier idrettspresident Tom Tvedt.

- Dette har vært en god og grundig prosess. Utlysningen var 2. mai og vi fikk 24 søknader. I tillegg har vi gjennom vårt byrå kontaktet 20 personer. Det betyr at vi har vurdert 44 kandidater. De er i alderen fra 26 til 67 år. Vi gikk bredt ut, sier Tvedt.

Kvalevåg tar over etter Inge Andersen som var ferdig tidligere i år. Hun starter i stillingen i oktober.

- Vi skal fortsatt bygge NIF som en sterk organisasjon, sier Kvalevåg.

Andersen måtte gå av som generalsekretær i mars. Han hadde sittet i sjefsstolen siden 2004.

Foto: Thomas Rasmus Skaug /
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Vis mer

Erfaring fra næringslivet

Kvalevåg er fra Karmøy, har økonomiutdannelse fra Universitet i Stavanger og er statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole (NHH). Hun har toppledererfaring fra flere store organisasjoner.

Blant disse finner man Umoe Restaurants (morselskap for Peppes Pizza, Burger King Scandinavia, Blender, TGI Fridays Scandinavia og Starbucks Scandinavia) og Løvenskiold Handel AS (bestående av Maxbo, Maxbo Proff og Løvenskiold Logistikk).

I 2016 gikk Kvalevåg inn i stillingen som daglig leder i SK Vidar og Oslo Maraton. Nå fortsetter hun med idrett, i Norges idrettsforbund.