Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hun er psykopat

Danske Lærke Møller etter russisk overfall i EM.

FIKK SMELLEN: Danske Lærke Møller omtaler russernes målvakt som psykopat etter det tøffe møtet med Russland i går.Foto: SCANPIX/AP/Jens Dresling
FIKK SMELLEN: Danske Lærke Møller omtaler russernes målvakt som psykopat etter det tøffe møtet med Russland i går.Foto: SCANPIX/AP/Jens Dresling Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direkte 20.15: Følg Ukraina - Norge i vårt håndballstudio!

(Dagbladet): Danmark har hatt en perfekt start på EM, og tok sin fjerde strake seier mot regjerende verdensmester Russland i går.

26-20-seieren kom etter et realt basketak, og dansk presse har nå døpt om landslaget til «det danske bokselaget» (tæskehold).

- Jeg er så imponert av laget som helhet, men ikke minst forsvaret. Spillerne banker jo løs på alt som kommer, og slår nærmest luften ut av motstanderen, sier målvakt Karin Mortensen til sporten.dk.

Også forsvarsspiller Trine Troelsen gliser når hun forteller om all julingen danskene deler ut.

- Det er jo moro å stå og slå løs på de store russerne, sier den danske jenta, som selv ikke er mer enn 172 cm på strømpelesten.

Psykopat
Men danskene måtte også ta imot en del juling i går.

Den russiske målvakten Anna Sedoykina fikk direkte rødt kort etter en brutal takling da hun stilte seg i veien for en helt uforberedt Lærke Møller på vei framover.

- Akkurat da jeg snudde meg var hun der. Det var som å løpe rett i en mur, jeg så henne ikke. Hun er psykopat, hun skal jo trekke seg, sier Møller til sporten.dk.

- Jeg vet ikke hva hun holdt på med, men det var i det minste fint at hun ble utvist for det, sier den danske playmakeren.

- Livsfarlig
Sedoykina hadde strengt tatt blitt utvist uansett hvor brutalt møtet med Sedoykina hadde vært i går, på grunn av den nye regelen det internasjonale håndballforbundet innførte før denne sesongen.

Dersom en målvakt nå er borti en utespiller som stormer framover i en kontring, skal keeperen få direkte rødt kort.

Norges sisteskanse Katrine Lunde Haraldsen sa til Dagbladet før mesterskapet at hun synes regelen er dum, selv om hun forstår bakgrunnen for den.

- Jeg ser poenget med regelen, siden de kommer i stor fart framover med blikket på ballen. Det kan jo være livsfarlig for utespillerne, hvis ikke keeperen trekker seg i det hele tatt. Men det er sjelden vi er borti folk når vi kommer ut for å skjære av. Jeg trekker meg hvis jeg ser at det kan oppstå en farlig situasjon, mener den norske målvakten.

Det gjorde altså ikke Anna Sedoykina.

Rumensk skrekkskade
Målvaktene hadde forøvrig en vond kveld i håndball-EM i går de også.

Rumenske Paula Claudia Ungureanu skrek av smerte da kneet sviktet i forsøket på å stanse en avslutning fra Kroatias Lidija Horvat i Romanias 31-22-seier.

Ifølge TV 2 dreier det seg om en leddbåndsskade, som kan sette målvakten ut av resten av mesterskapet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!