Hun er sentral i VM-video, men ble vraket fra troppen: - Føles som en iskald dusj

Stabæk-profil skuffet.

(Dagbladet): Cathrine Høegh Dekkerhus (22) har vært en landslagsprofil de siste åra og startet blant annet EM-finalen mot Tyskland for to år siden der hun skaffet et straffespark.

Men da landslagssjef Even Pellerud i dag offentliggjorde VM-troppen som skal representere Norge i sommerens mesterskap i Canada, var fraværet av Stabæk-spilleren blant de største overraskelsene.

PRESENTERT: 
Landslagssjef Even Pellerud presenterte de 23 spillerne som er i Norges tropp til VM i Canada. Her er 17 av jentene.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PRESENTERT: Landslagssjef Even Pellerud presenterte de 23 spillerne som er i Norges tropp til VM i Canada. Her er 17 av jentene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

23 spillere ble ramset opp - men ikke navnet til 22-åringen.

- Jeg er svært skuffet over at jeg ikke er en del av uttaket, samtidig respekterer jeg avgjørelsen, sier Dekkerhus til Dagbladet.

LANDSLAGSSJEF:  Even Pellerud.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LANDSLAGSSJEF: Even Pellerud. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Jeg skal jobbe hardt for det som kommer etter VM, og er stolt av å være en del av det å representere Norge. Dette er et bevis på at det er hard kamp om plassene, denne gang klarte jeg det ikke. Jeg vil jobbe hardt videre, og ønsker jentene masse lykke til i mesterskapet, sier Dekkerhus.

- Forferdelig tungt - Hvordan var det å få beskjeden?

- Jeg fikk beskjeden muntlig. Det var bare å lytte til informasjonen som ble gitt. Det var forferdelig tungt og skuffende. Når man har jobbet så målrettet mot noe, er det som en iskald dusj. Jeg trenger bare litt tid til å fordøye det, så skal jeg med sikkerhet reise meg igjen, sier Dekkerhus.

VRAKET: 
Cathrine Høegh Dekkerhus, her fra før EM-semifinalen sommeren 2013.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VRAKET: Cathrine Høegh Dekkerhus, her fra før EM-semifinalen sommeren 2013. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Du har vært på mange samlinger og er sentral i promo-videoen. Kom beskjeden som lyn fra klar himmel?

- Holdningen min har vært at ingenting er avgjort før uttaket foreligger. Det har vært stor konkurranse, allikevel er jeg er utrolig skuffet, sier Dekkerhus.

- Ikke moro Av spillerne i bruttotroppen tok Pellerud med 3 av 5 målvakter, 7 av 9 backer, 4 av 10 midtbanespillere og 9 av 11 spisser.

FINALE-LAGET: Solveig Gulbrandsen, Ingrid Hjelmseth, Ingvild Stensland, Marit Christensen, Caroline Hansen, Ada Hegerberg. Nedre raden Cathrine Dekkerhus, Toril Akerhaugen, Trine Rønning, Maren Mjelde og Kristine Hegland. Disse startet EM-finalen for to år siden.
Foto: Sören Andersson / SCANPIX / kod 1037
FINALE-LAGET: Solveig Gulbrandsen, Ingrid Hjelmseth, Ingvild Stensland, Marit Christensen, Caroline Hansen, Ada Hegerberg. Nedre raden Cathrine Dekkerhus, Toril Akerhaugen, Trine Rønning, Maren Mjelde og Kristine Hegland. Disse startet EM-finalen for to år siden. Foto: Sören Andersson / SCANPIX / kod 1037 Vis mer

- Cathrine hadde en fantastisk stigning i EM for to år siden, og hun spilte seg inn på finalelaget. Hun har ikke funnet igjen det nivået siden, men er fortsatt en spiller vi har tro på, sier landslagssjef Even Pellerud overfor NTB.

Også skadeplagede Ingvild Stensland, Ida Elise Enget og Hedda Strand Gardsjord var blant navnene som ikke ble tatt med i troppen.

SKUFFET: Cathrine Dekkerhus.
Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX / kod 10400
SKUFFET: Cathrine Dekkerhus. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX / kod 10400 Vis mer

- Det var ikke moro å ta telefonen til Ida. Det var en vanskelig samtale. Hun har vært med oss hele veien, er en av de mest lojale spillerne jeg vet, og en god spiller, sierPellerud

Om Gardsjord sier Pellerud:

- Hadde hun hatt en 15-sesong like god som 14-sesongen, ville hun vært her, men hun var skadd tidlig, og så ble hun syk. Hun mistet januar, februar og mye av mars, sier Pellerud.

VM i Canada spilles fra 6. juni til 5. juli.

Norge er i gruppe med Tyskland, Thailand og Elfenbenskysten. Norge samles til precamp i Oslo 18. mai. Der skal laget bo, mens treningene skal skje på Nadderud. Den 31. mai går turen til basen i Ottawa.