- Hun er sleip, flink og smart

Se opp for denne jenta, Norge.

• Direkte på Dagbladet.no 21.20: Norge - Makedonia.

METZ (Dagbladet.no): Valentina Radulovic har scoret 20 mål på tre kamper i VM, og ser ut til å være i god form. Venstrekanten er absolutt i stand til å by på problemer for Norge i kveld.

- Radulovic er veldig viktig for dem, og veldig sikker på avslutningene sine når hun kommer på kontring, sier Wenche Halvorsen Stensrud i det norske videoteamet.

Hun har fulgt Makedonia tett og videreformidler nå deres styrker og svakheter til trenere og spillere.

Hissig snapper

Radulovic er veldig farlig framover på banen, og en stor del av grunnlaget for dette legger hun i forsvar.

- Makedonia starter som regel med 6-0-forsvar og så går de over i 5-1, med Radulovic framme. Der er hun sleip, flink og smart, sier Halvorsen Stensrud.

Hun snapper ofte ballen og stikker av gårde - og halvannet sekund etterpå suser ballen i nettmaskene.

- Hun er sleip, flink og smart

Dette må Norge for all del hindre i kveld. Spillerne er veldig bevisste på denne trusselen, og ved å ta dette på alvor håper de å minimere Radulovic-effekten. For de norske jentene har fått med seg hva det makedonske mannskapet gjorde i gruppespillet.

- De presset Russland lenge og slo Brasil. De har hevet seg betraktelig siden EM i fjor, sier Anette Hovind Johansen til Dagbladet.no.

Målfattige Makedonia

Da Norge møtte dem for ett år siden endte det med norsk 28-13-seier. Utklassing, med andre ord. Men utklassing med få mål.

Og det kan fort skje igjen, for kampene til makedonerne ender ofte med få mål. Ingen av lagene som har gått videre til mellomrunden har scoret så få mål som dem, 78 på tre kamper. Til sammenlikning har Norge puttet 107. Samtidig slapp de inn få mål, bare 62 - Norge har 65 baklengs etter tre kamper.

- Vi har spilt mot en del av Skopje-spillerne i Champions League, så vi vet vi møter et godt lag. De er på gang, og neste år er det EM i Makedonia. Men jeg liker bare at det nå blir tøffere, sier Karoline Dyhre Breivang til Dagbladet.no.

Overrasket mot Brasil

I forkant av mesterskapet pekte de fleste på Russland og Brasil i gruppe B. Russerne kom seg selvfølgelig videre, selv om de lenge sleit mot Makedonia og bare klarte uavgjort mot Brasil i den siste kampen.

MAKEDONIAS FREMSTE VÅPEN: Venstrekanten Valentina Radulovic er kvinnen å se opp for i kveld. Hun er giftig på kontringer, og har nettet 20 ganger på de tre første VM-kampene. Her i aksjon for Anja Andersens Slagelse. Foto: REUTERS
MAKEDONIAS FREMSTE VÅPEN: Venstrekanten Valentina Radulovic er kvinnen å se opp for i kveld. Hun er giftig på kontringer, og har nettet 20 ganger på de tre første VM-kampene. Her i aksjon for Anja Andersens Slagelse. Foto: REUTERS Vis mer

Makedonia slo imidlertid Brasil med fire mål, og kapret dermed andreplassen bak russerne.

- Jeg er litt overrasket over det, for Brasil har vist stor framgang de siste åra, sier landslagssjef Marit Breivik.

Derfor tar hun kveldens motstander på aller største alvor.

- I tillegg til hurtige kanter har de høye skyttere som kan være vanskelig å stoppe når de kommer i siget. De har også en tøff linjespiller vi må være smarte mot. Men vi skal holde et høyt tempo og slite dem ut. Vi har flere spillere på høyt nivå enn dem, sier hun til Dagbladet.no.

• Kari Aalvik Grimsbø og Tonje Nøstvold står over kveldens kamp mot Makedonia.

<B>STORSEIER SIST:</B> Linn Kristin Riegelhuth jubler for scoring sist gang Norge møtte Makedonia. Da endte det med 29-13-seier for de norske jentene.