Hun falt fra VM-sølv

Idrettsverdenen er full av vinnere som ikke vant. Her kommer en til. Og hun var virkelig god.

FALLER: Kristine Stavås Skistad prøver å ta innersvingen på Nilsson på oppløpet, men ender opp med å falle! Hun blir dermed desidert sist og blir ikke å se i finalen. Video: NRKVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): I noen uker har junioren Kristine Stavås Skistad snakket om hvor bra sjanser hun hadde for å vinne VM-gull på sprint. Underveis tok de fleste dette snakket som en fanfare for en herlig ny norsk skistjerne; en ungjente som klarer å gjøre sporten akkurat så glad som den skal være.

Men bare nesten to finaleheat seinere var det opplagt at dette var noe mye mer enn ord. Det var en fart av en annen verden; helt til Kristine stokket det til for seg selv på susende vei forbi Stina Nilsson og Maiken Casper Falla mot VM-finale.

Da datt hun.

Og etter den makeløse farten å dømme, var det et fall fra et VM-sølv. Etter fantastiske Maiken Caspersen Falla selvfølgelig.

FOR uansett hvor dramatisk denne VM-finalen ble, er det ingen grunn til å ta vekk noe fra Maikens VM-gull. Det har hun trent seg til.

Lenge har Maiken fått høre hvor sjanseløs hun ville være på et oppløp med Stina Nilsson og de andre svenske supersprinterne. Den kritikken har hun brukt som bra drivstoff for å bli raskere.

Resultatet kom i dag. I finaleheatene var det ingen som fulgte henne i friskøyting på den lange sletta på vei til oppløpet. Det var nøyaktig samme sted der hun manglet tempo i fjorårets prøve-VM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer