NY GIV: Lars Lagerbäck gleder seg til å ta fatt på landslagshøsten. Torsdag venter Kypros på Ullevaal. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
NY GIV: Lars Lagerbäck gleder seg til å ta fatt på landslagshøsten. Torsdag venter Kypros på Ullevaal. Foto: Jon Olav Nesvold / BildbyrånVis mer

Norge - Kypros: 2 dager igjen

- Hun får seks på terningen

Landslagstrener Lars Lagerbäck mener det nye gresset på Ullevaal stadion er topp. Roser banesjefen Hilde, men foreløpig er det bare solgt 5000 billetter mot Kypros.

  • Norge - Kypros, kl. 20.45 torsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Torsdag skal fotballandslaget spille en tellende kamp igjen. Norge tar imot Kypros i Nations League, og det skjer på en splitter ny gressmatte på Ullevaal stadion.

Banesjef Hilde Taklo Knutzen har stått i spissen for arbeidet. Hun hadde ikke anledning til å snakke med Dagbladet, men landslagstrener Lars Lagerbäck er krystallklar:

- Hun får definitivt seks på terningen, sier han om arbeidet som er gjort.

Fra 2009

Det tidligere gressmatta var fra 2009. Den var på tide å bytte ut. I sommer er det blitt spilt hockey og kjørt motocross på landslagsarenaen. Og da var det ingen vei tilbake.

LEKKERT: Gressmatta på Ullevaal stadion er i toppklassen. Her fra en solfylt landslagsarena mandag ettermiddag. Foto: Tore Ulrik Bratland
LEKKERT: Gressmatta på Ullevaal stadion er i toppklassen. Her fra en solfylt landslagsarena mandag ettermiddag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Nå ligger matta der helt strøken, etter at 20 trailere med gressruller har kjørt fra Nederland. Det er i en TV-sending på fotballforbundets nettside at Lagerbäck triller terningkast seks. Til Dagbladet sier han:

- Sammenliknet med tidligere er gresset minst like bra. Om ikke enda bedre. Så får vi se hvordan gressmatta står seg ved full belastning. Men det ser bra ut nå i alle fall.

Lagerbäck og spillerne trente mandag og tirsdag på Ullevaal. Matta står ikke tilbake for noen av de store fotballscenene ute i Europa. I ei tid da kunstgress er blitt regelen mer enn unntaket i Norge, bør synet av lekkert fotballgress trollbinde tilhengerne av dette.

- Vi har en dialog med banesjefen. Banen virker som den skal gjøre, erklærer Lagerbäck.

Problemer

Tidligere har det vært problemer på blant annet Sør Arena og Lerkendal stadion da nytt gressteppe ble lagt. Det hadde ikke satt seg og skapte uheldige situasjoner for spillerne.

SOLID JOBB: Slik så det ut da gresset ble rullet ut på Ullevaal stadion i august. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
SOLID JOBB: Slik så det ut da gresset ble rullet ut på Ullevaal stadion i august. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har selv vært med på dette noen ganger, og det bruker ikke å være noen problemer, påpeker Lagerbäck.

Tre dager etter kampen mot Kypros spiller Norge borte mot Bulgaria i Sofia. Seinere i høst venter hjemmekamper mot Bulgaria og Slovenia.

Vinneren av gruppa rykker opp til neste nivå i Nations League. I tillegg får laget muligheten til å spille playoff om plass i EM-sluttspillet i 2020.

Sikker

Av en tropp på 23 spillere har Lagerbäck en klar formening om hva som er førsteelleveren på det nye gresset torsdag.

- Vi går alltid inn i en samling med en startoppstilling. Om det ikke hender noe spesielt på treningene - eller at noen er mer slitne enn de burde være - så er jeg ganske sikker på hvordan vi skal starte kampen mot Kypros, forteller han.

I går var det bare forhåndssolgt 5000 billetter. Men trolig vil dette ta seg opp de neste 48 timene.

Hvis ikke må fotballforbundet bite i det sure gresset ...