- Hun feite der kommer aldri på laget mitt

Forbundet skal sjekke Mueller-kommentar.

(Dagbladet.no:) Skøyteløper Mari Hemmer (23) har kommet på kant med landslagstrener Peter Mueller. 

Norgesmesteren er ikke tatt ut helgas verdenscupløp i Erfurt og heller ikke til høydeoppholdet i Salt Lake City. Hun sier til TV 2 at Mueller har uttalt at hun veier for mye.

- Han sa at «hun feite der kommer aldri på laget mitt», sier Hemmer.

Peter Mueller vil verken bekrefte eller avkrefte at han har sagt dette. Generalsekretær i skøyteforbundet, Morten Almaas, sier til TV 2 at de nå vil se nærmere på saken.

- Vi skal nå finne ut av dette, sier han.

23-åringen får imidlertid gå verdenscupavslutningen i Calgary, slik at hun får sjansen til å kvalifisere seg til VM enkeltdistanser.

Bråk også tidligere i sesongen

Mari Hemmer vant allroundgull i NM tidligere i år, en tittel hun også vant for to år siden. I tillegg har hun to NM-gull på 5000 meter enkeltdistanser.

IKKE TATT MED: Mari Hemmer ble først tatt ut til EM tidligere i år da presset på forbundet ble for stort. Foto: SCANPIX
IKKE TATT MED: Mari Hemmer ble først tatt ut til EM tidligere i år da presset på forbundet ble for stort. Foto: SCANPIX Vis mer

Selv om hun vant NM, ble hun ikke tatt ut til EM-laget som skulle gå i Italia i januar. Etter et par dager med bråk, kom hun likevel med på laget.

- Uttaket fra den sportslige ledelsen var helt i henhold til uttakskriteriene som ble fastlagt før sesongen. Men vi hadde forventet at løperne skulle kvalifisere seg gjennom bedre resultater i tidligere løp. Når disse resultatene ikke kom, fikk vi et problem med tanke på å sikre oss framtidige kvoter i EM og VM, sa skøytepresident Terje Andersen til Dagbladet.

Hemmer kom på 18. plass i EM, og kvalifiserte seg dermed ikke til verdensmesterskapet som gikk i Heerenveen forrige helg.

VIL IKKE SVARE: Peter Mueller vil verken bekrefte eller avkrefte at han har sagt at Hemmer veier for mye.