Hun fikk tre ganger så mange stemmer som van Persie, men tapte på målstreken

Stephanie Roche tok FIFA-gallaen med storm.

KOSTE SEG PÅ GALLA:  Irske Stephanie Roche tok med seg kjæresten Dean Zambra på gårsdagens FIFA Ballon d'Or-galla. Foto: EPA/WALTER BIERI
KOSTE SEG PÅ GALLA: Irske Stephanie Roche tok med seg kjæresten Dean Zambra på gårsdagens FIFA Ballon d'Or-galla. Foto: EPA/WALTER BIERI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FIFAs Ballon d'Or-galla er overfylt med store navn i lekre antrekk. Cristiano Ronaldo ble kåret til verdens beste fotballspiller og mottok Gullballen foran Lionel Messi og Manuel Neuer.

Gullballen er uten tvil den gjeveste prisen, men får man med seg en pris hjem fra gallaen bør den uansett få en plass på peishylla. Mens de nominerte i så og si alle kategoriene er navn som er velkjente over hele verden, var det et navn som skilte seg ut.

Eventyr Stephanie Roche ble overraskende nominert til prisen for årets mål, også kjent som Puskas-prisen. Hun var en av tre finalister sammen med James Rodriguez og Robin van Persie. Livet har blitt snudd på hodet for den irske 25-åringen etter at hun i desember ble nominert for sin vanvittige volleyscoring for Peamount United mot Wexford Youths.

Ingen i fotballverdenen visste hvem Roche var før hun ble nominert. Og fram til i går kveld har det vært minimalt med bilder hos de store bildebyråene av henne.

I sin rosa designerkjole så den irske jenta ut til å storkose seg på gallaen med verdens beste fotballspillere. Historien om 25-åringen fra Dublin har vært som et eventyr å regne, likevel la hun ikke skjul på skuffelsen over ikke å vinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.