Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hun fikk tre ganger så mange stemmer som van Persie, men tapte på målstreken

Stephanie Roche tok FIFA-gallaen med storm.

 KOSTE SEG PÅ GALLA:  Irske Stephanie Roche tok med seg kjæresten Dean Zambra på gårsdagens FIFA Ballon d'Or-galla. Foto: EPA/WALTER BIERI
KOSTE SEG PÅ GALLA: Irske Stephanie Roche tok med seg kjæresten Dean Zambra på gårsdagens FIFA Ballon d'Or-galla. Foto: EPA/WALTER BIERI Vis mer

(Dagbladet): FIFAs Ballon d'Or-galla er overfylt med store navn i lekre antrekk. Cristiano Ronaldo ble kåret til verdens beste fotballspiller og mottok Gullballen foran Lionel Messi og Manuel Neuer.

Gullballen er uten tvil den gjeveste prisen, men får man med seg en pris hjem fra gallaen bør den uansett få en plass på peishylla. Mens de nominerte i så og si alle kategoriene er navn som er velkjente over hele verden, var det et navn som skilte seg ut.

Eventyr Stephanie Roche ble overraskende nominert til prisen for årets mål, også kjent som Puskas-prisen. Hun var en av tre finalister sammen med James Rodriguez og Robin van Persie. Livet har blitt snudd på hodet for den irske 25-åringen etter at hun i desember ble nominert for sin vanvittige volleyscoring for Peamount United mot Wexford Youths.

Ingen i fotballverdenen visste hvem Roche var før hun ble nominert. Og fram til i går kveld har det vært minimalt med bilder hos de store bildebyråene av henne.

I sin rosa designerkjole så den irske jenta ut til å storkose seg på gallaen med verdens beste fotballspillere. Historien om 25-åringen fra Dublin har vært som et eventyr å regne, likevel la hun ikke skjul på skuffelsen over ikke å vinne.

Bilde med vinneren - Jeg møtte James på hotellet og fikk tatt et bilde med ham. Jeg snakket med Alessandro del Piero, som sa at det var et klassemål. Flere andre har også skrytt av målet.

- Bare det føles godt. Men som et konkurransemenneske og en vinner, vil det bli for dumt å si at jeg ikke er skuffet, sier Roche ifølge Daily Mail.

Ifølge denne samme avisen fikk Roche tre ganger så mange stemmer som Robin van Persie fikk for sin scoring mot Spania i Nederland. Likevel var det ikke nok til å tukte James Rodriguez supergoal for Colombia mot Uruguay.

Rodriguez vant prisen med 42 prosent av stemmene. Roche fikk 33, mens van Persie bare fikk elleve.

Målet har uansett fått fart på karrieren. Iren har byttet beite til ASPTT Alb i Frankrike.