SJOKKERT OG RÅDVILL Her er Gary Speed og kona Louise fotografert tidligere i år. I et intervju i britiske The Sun uttaler Louise seg gjennom Garys agent og forlover, Hayden Evans. Foto: Pa Photos
SJOKKERT OG RÅDVILL Her er Gary Speed og kona Louise fotografert tidligere i år. I et intervju i britiske The Sun uttaler Louise seg gjennom Garys agent og forlover, Hayden Evans. Foto: Pa PhotosVis mer

- Hun forstår det ikke, de var lykkelig gift

Forloveren sier Gary Speeds enke er sjokkert og rådvill.

(Dagbladet): Gary Speed ble funnet død søndag morgen i en alder av 42 år. Det var hans kone Louise som fant Speed i garasjen i deres eget hjem litt over sju om morgenen.

I et intervju med britiske The Sun, forteller Speeds agent og forlover, Hayden Evans om hvordan enken og familien har opplevd tragedien.

- Hun forstår det ikke. De var lykkelig gift. Det hele er et mysterium, sier Hayden Evans.

Garys enke forteller at hun er forvirret og rådvill. Paret kranglet ikke i forkant av helgas tragiske hendelse, og hele familien er i sjokk.

MINNES: Slik ser det ut utenfor Boltons Reebok stadium. Speed spilte i Bolton fra 2004 til 2008. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES
MINNES: Slik ser det ut utenfor Boltons Reebok stadium. Speed spilte i Bolton fra 2004 til 2008. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES Vis mer

- De var lykkelig gift og alle som kjente dem vil si det. Akkurat nå har vi ingen anelse om hva som har forårsaket dette. Jeg har vært med familien hele tida, sier Evans.

- Alle stiller de samme spørsmålene, men ingen har svarene. Vi er alle i sjokk, sier Evans.

- Ikke depresjon På spørsmål om Speed led av depresjon, svarer Evans:

- Nei, overhodet ikke.

- Hvis det er en ting familien og jeg, som en av hans nærmeste venner vil ta avstand fra, så er det nettopp det. Det var ingen indikasjoner på problemer og det har det heller aldri vært, sier Evans.

Forloveren var en av de siste som snakket med Speed. De snakket sammen ved rundt «tea time» - som kan beskrives som mellom lunsj og middag.

- Han var like glad som han pleide å være.

Shearer en av Garys nærmeste Gary Speeds tidligere lagkamerat fra Newcastle, Alan Shearer, var sammen med Speed i BBC-studio lørdag ettermiddag.

Det var bare timer før han ble funnet død i sitt hjem i Huntington ved Chester.

- Jeg spør meg selv hele tiden: Hvorfor? Hvorfor, Speedo, ga du verken meg eller noen av dine nærmeste venner et hint om at du ikke hadde det bra, sier Shearer.

GODE VENNER: Alan Shearer og Gary Speed var gode kamerater etter karrieren som aktiv fotballspiller. Her fra tida i Newcastle. Foto: REUTERS/ Giampiero Sposito
GODE VENNER: Alan Shearer og Gary Speed var gode kamerater etter karrieren som aktiv fotballspiller. Her fra tida i Newcastle. Foto: REUTERS/ Giampiero Sposito Vis mer

- Hvorfor tok han ikke opp telefonen og ringte før han gjorde det han gjorde. Det får vi aldri vite, ingen av oss vil. Jeg var med ham på lørdag og så Stoke-kampen (mot Blackburn) og snakket om neste helg, sier Shearer.

Familien til Shearer og Speed ferierte ofte sammen - og de tidligere fotballspillerne var nære venner.

- Neste helg skulle han og kona komme på besøk til oss. Vi skulle på forskjellige middager i forbindelse med veldedige formål. Da vi forlot studio lørdag, tok jeg ham i hånda og sa «ses neste helg». Dessverre får jeg aldri se ham igjen, sier en tydelig preget Shearer til The Sun.

- Dette skjer bare ikke en av dine beste venner.

I CARDIFF: Slik ser det ut utenfor Cardiff City stadium. Foto: REUTERS/Phil Noble
I CARDIFF: Slik ser det ut utenfor Cardiff City stadium. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Shearer og Speed spilte sammen i Newcastle fra 1998 til 2004.

- Min kone er knust. Vi tenker hele tiden på Louise, Garys sønner og hans foreldre. Jeg kan ikke forestille meg den smerten de går gjennom. Jeg klarer ikke unngå å tenke på at han var glad og spøkte den siste gangen jeg så ham. Vi planla å reise til Portugal sammen neste sommer, med både familie og barn, sier Shearer.

- Som aktiv fotballspiller spilte jeg mange ganger mot Gary, men da Kenny Dalglish signerte han til Newcastle, fant vi tonen med en gang, sier Shearer.

RIP: En Bolton-supporter har satt igjen dette bildet av Gary Speed og Kevin Davies utenfor Reebook stadium. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES
RIP: En Bolton-supporter har satt igjen dette bildet av Gary Speed og Kevin Davies utenfor Reebook stadium. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES Vis mer