OPERERT: Den polske langrennsstjerna Justyna Kowalczyk har slitt med smerter i kneet. I går ble hun operert.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
OPERERT: Den polske langrennsstjerna Justyna Kowalczyk har slitt med smerter i kneet. I går ble hun operert. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Hun fortalte om sterke smerter i kneet. Da måtte vi handle raskt

Kowalczyk operert.

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk (32) legger en trøblete sesong bak seg.

Den polske kruttløperen fant aldri tilbake til formen som har gitt henne fire OL- og VM-gull, samt fire seire i verdenscupen sammenlagt. På vei opp «monsterbakken» i Tour de Ski på nyåret, en bakke hun har vært først på toppen av hele fire ganger, kollapset hun.

VM gikk også forbi uten en eneste medalje på en individuell distanse for langrennsstjerna. Sesongens høydepunkt kom tidligere denne måneden da hun tok en overlegen seier og satte rekord i Vasaloppet.

Men nå viser det seg at kneproblemer har satt Kowalczyk tilbake denne sesongen. Det skriver polske sport.pl. I går ble hun operert i det høyre kneet, som også har blitt operert før.

- Det var en rask avgjørelse og en rask handling, så effekten bør komme fort. Ingenting skal forstyrre forberedelsene til neste sesong, sier lege Stanislaw Szymanik til sport.pl. Det var han som utførte inngrepet.

Kowalczyk skal ha slitt med kneet lenge, og etter at sesongen endte forrige uke med sprinten i Drammen, fant legene ut at operasjon var nødvendig.

- Justyna fortalte om sterke smerter i kneet. Røntgen-bildene viste skade på menisken, og da var det nødvendig å handle raskt, sier 32-åringens lege.

Kowalczyk la selv ut et bilde fra sykesengen på Facebook.