JEVN: Caroline Wozniacki har gjort seg fortjent til posisjonen på toppen av verdensrankingen, mener regjerende Australian Open-mester Kim Clijsters.Foto: SCANPIX/AFP/GREG WOOD
JEVN: Caroline Wozniacki har gjort seg fortjent til posisjonen på toppen av verdensrankingen, mener regjerende Australian Open-mester Kim Clijsters.Foto: SCANPIX/AFP/GREG WOODVis mer

- Hun fortjener å være der oppe

Clijsters forsvarer Wozniacki.

Caroline Wozniacki har gjort seg fortjent til posisjonen på toppen av verdensrankingen, mener regjerende Australian Open-mester Kim Clijsters.

Flere eksperter har vært kritiske til at den danske tennisyndlingen Wozniacki topper verdensrankingen for kvinner når hun ennå ikke har vunnet en Grand Slam-turnering. Clijsters er ikke enig.

- Caroline har vært den jevneste spilleren. Hun har vært skadefri og spilt mange turneringer, og hun har også gjort det bra i de turneringene, sier Clijsters.

- Hun fortjener å være der oppe. Hun har dårlig statistikk mot Serena (Williams) og meg, men når du blir verdensener, har det ingenting å si. For å bli det må du ha alle kvalitetene hun har, og det er å være jevn og komme seg gjennom en hel sesong, mener den belgiske tennisstjernen.

Clijsters ble selv verdensener for første gang i 2003, to år før hun tok sin første Grand Slam-tittel med seier i US Open.

Både Wozniacki og Clijsters er klare for 3. runde av Grand Slam-turneringen Australian Open i Melbourne.

Wozniacki beseiret Anna Tatishvili fra Georgia 6-1, 7-6 (7-4) onsdag. De har kjent hverandre fra de var 11 år gamle.

- Vi spilte double sammen som juniorer her en gang, og jeg tror vi kom til semifinale. Hun kjenner spillet mitt, og jeg kjenner hennes, sa Wozniacki.

Clijsters vant enkelt 6-0, 6-1 over franske Stephanie Foretz Gacon.

(NTB)