Lagvenninne slår ring om Johaug:

- Hun fortjener medaljen uansett

I 2013 fikk Therese Johaug Holmenkollmedaljen. I 2016 ble hun dopingdømt. På grunn av dopingdommen og dagens nye kriterier kunne Johaug blitt bedt om å levere medaljen tilbake.

STOR IDRETTSKARRIERE: Therese Johaug gjorde rent bord under VM i Oberstdorf, med hele fire VM-gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOR IDRETTSKARRIERE: Therese Johaug gjorde rent bord under VM i Oberstdorf, med hele fire VM-gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg syns Therese fortjener medaljen uansett. Selv om hun har vært uheldig å komme opp i denne dopingsaken. Jeg vet hva Therese står for, sier Lotta Udnes Weng til Dagbladet.

- De prestasjonene hun har levert har ikke noen sammenheng med den dopingdommen hun har hatt, understreker hun.

1. januar 2019 ble kriteriene for hvem som kan motta Holmenkollmedaljen endret.

«Den som er domfelt for brudd på dopingverket er diskvalifisert for medaljen,» heter det.

«Dersom noen som har fått medaljen seinere blir domfelt for brudd på dopingregelverket, tilskrives vekommende med anmodning om å returnere medaljen,» heter det videre.

Alle som har fått medaljen før 1. januar 2019 slipper altså unna. De blir ikke bedt av Skiforeningen om å levere tilbake medaljen.

Ljubov Jegorova, Larisa Lazutina, Harri Kirvesniemi, og Therese Johaug, fikk alle en dopingdom etter at de mottok Holmenkollmedaljen. Men før regelen trådte i kraft.

Andrus Veerpalu er for øvrig en av de som ble dopingdømt etter at regelen trådte i kraft.

Det regelen ikke skiller på, er de utøverne som har blitt dømt for bevisst dopingsvindel, og andre utøvere som ubevisst brøt en dopingregel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer