LØS KANON: PR-rådgiver og omdømmeekspert Jarle Aabø kritiserer Tutta for at hun «gikk mot golfens etikk og moral» i helgen. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
LØS KANON: PR-rådgiver og omdømmeekspert Jarle Aabø kritiserer Tutta for at hun «gikk mot golfens etikk og moral» i helgen. Foto: Torstein Bøe / NTB ScanpixVis mer

- Hun framstår tidvis som en løs kanon på dekk

Mener PR-rådgiver.

Mandag gikk Suzann «Tutta» Pettersen ut med en uforbeholden unnskyldning etter det flere har omtalt som tidenes Solheim Cup-skandale søndag. Omdømmeekspert Jarle Aabø mener hendelsen føyer seg inn i rekken av uheldige episoder for golferen.

Pettersen (34) fikk hard medfart av både eksperter og golfinteresserte etter at hun påpekte et regelbrudd av amerikanske Alison Lee på det 17. hullet i fourball-kampen søndag.

Etter at USA hadde vunnet turneringen med minst mulig margin, valgte Pettersen å stå inne for avgjørelsen. Mandag snudde hun.

- Jeg er oppriktig lei meg for det som skjedde. Jeg ber om unnskyldning for at jeg ikke tenkte på det store bildet i kampens hete, skrev Pettersen på sin Instagram-profil.

Les også: Frykter sabotasje mot Tutta: - Kan ødelegge karrieren

- Ikke en vinnersak PR-rådgiver og omdømmeekspert Jarle Aabø kritiserer Tutta for at hun «gikk mot golfens etikk og moral» i helgen.

- Tutta har vært i bråk flere ganger tidligere. Hun framstår tidvis som en løs kanon på dekk. Golfsporten er kjent for å være en gentlemanssport, men hun spiller ikke akkurat på dét inntrykket. Hun har pådratt seg en omdømmeskade som følge av det som skjedde i helgen. Det ser alle som er utenfor greenen, sier Aabø til NTB.

Aabø er klar på at det var klokt av golferen å snu i saken. Han er imidlertid ikke overrasket over mandagens unnskyldning, til tross for at Pettersen ikke virket å angre seg på søndag.

- Her er det noen rundt Tutta som har gitt henne beskjed om å legge seg flat. De har poengtert at dette ikke var en «vinnersak». Derfor er det bra at hun nå har sagt unnskyld, selv om hun ikke burde ha gjort det hun gjorde i utgangspunktet, sier Aabø.

Tabbekvote Pettersens unnskyldning gjør at omdømmeskaden ikke blir så stor som den kunne ha blitt, mener Aabø.

- I golfmiljøet blir nok denne saken satt på tabbekvoten. Tutta er en kynisk idrettsutøver, men for å vinne i toppidrett må man kanskje være kynisk. I denne saken har hun likevel innsett at hun gjorde en tabbe. Jeg tror hun angrer som en hund, sier omdømmeeksperten.

NTB ber Aabø forklare hvilke mekanismer som slår inn hos omgivelsene når en idrettsutøver velger å legge seg flat etter en slik episode.

- I Norge liker vi å tilgi. Når noen har lagt seg flat, liker vi ikke å «hoppe på» den som ligger nede. Det viktigste er at man viser ekte anger og forståelse etter en tabbe. Det er menneskelig å gjøre feil, svarer han.

- Om den amerikanske folkesjelen er like tilgivende, vet jeg ikke. Men unnskyldningen vil uansett bli lagt merke til i USA også, legger Aabø til.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram