Kevin Magnussen

- Hun gjør ham bedre

Familieendringen har styrket Formel 1-stjerna, mener faren.

COMEBACK: Kevin Magnussen avbildet på Zandvoort-banen fredag foran denne helgens Nederland Grand Prix. Foto: NTB
COMEBACK: Kevin Magnussen avbildet på Zandvoort-banen fredag foran denne helgens Nederland Grand Prix. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske Kevin Magnussen har hatt et vellykket comeback i Formel 1-sirkuset dette året.

Etter Russlands invasjon av Ukraina kvittet Haas seg med russiske Nikita Mazepin. Inn på kort varsel kom Magnussen, som kjørte for laget fra 2017 til 2020.

Denne sesongen ligger han på 11. plass i sammendraget, som er to plasser bak hans bestenotering fra 2018.

De to siste sesongene i Haas, før han mistet plassen etter 2020-sesongen, ble derimot skuffende.

- Har fått ro

I et intervju med Ekstra Bladet sier faren hans Jan Magnussen at han tror endringer i familielivet har gjort sønnen til en bedre fører.

I 2019 giftet han seg med kjæresten Louise Gjørup, og i fjor fikk de en datter sammen.

STØTTEAPPARAT: Louise Gjørup, Kevin Magnussens kjæreste, og datteren Laura i Bahrain tidligere i år. Foto: NTB/Hasan Bratic/DPA
STØTTEAPPARAT: Louise Gjørup, Kevin Magnussens kjæreste, og datteren Laura i Bahrain tidligere i år. Foto: NTB/Hasan Bratic/DPA Vis mer

- Det har bare gjort ham til en bedre fører. Han har fått ro på hjemmefronten, sier faren til Ekstra Bladet.

- Jeg føler han er mer fri i hodet og tankegangen. Han gjør ting uten å legge det samme presset på seg selv, og uten å merke hvor mye press folk legger på ham, fortsetter han.

OOPS: Formel 1-sjåfør Daniel Ricciardo gikk på en aldri så liten språkblemme under et intervju med italiensk TV. Video: TV8 Italia / Storyblocks. Foto: Scanpix Vis mer

Lagkamerater

Faren mener Magnussen hadde godt av et år ute av Formel 1-sirkuset, hvor han fant tilbake til gleden ved racing. Han mener også at valget om å få barn hang sammen med et roligere liv uten den travle kalenderen i Formel 1.

- Han er ikke likegyldig til hva som skjer, han er bare ikke nervøs for hva som skjer etterpå. Feiler han, så er ikke årsaken at han ikke våget å prøve, hvis du frykter for jobben din kan det skje, forklarer faren, som også var sønnens lagkamerat i IndyCar de siste åra.

Magnussen uttalte seg også nylig selv om tiden utenfor Formel 1.

- Det var utrolig morsomt å være lagkamerat med faren min, jeg savnet ikke Formel 1. Men da jeg så Formel 1-løp gjorde det litt vondt å vite at jeg ikke skal gjøre det igjen. Det er veldig kult kjøre Formel 1, sa han til Formula1.com i august.

Formel 1-sesongen fortsetter denne helga med Nederland Grand Prix. Selve løpet starter 15.00 søndag, kvalifiseringen er samme tid lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer